Afbeelding
Foto:

Koonings naar EK in Slovenië

Leunen | Mariska Koonings (19) uit Leunen neemt van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 augustus deel aan de Europese kampioenschappen veldschieten in Sloveniƫ.

Koonings komt uit in de juniorenklasse. Ze reist zaterdag met een aantal teamgenoten met de auto af naar de stad Mokrice, waar de titelstrijd in de plaatselijke bossen plaatsvindt. "Ik hoop op een medaille", zegt ze. "Maar het is afwachten hoe sterk de concurrentie is. Ook heb ik moeten wennen aan mijn nieuwe boog, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik goed ga presteren op het EK."

Mariska Koonings is lid van handboogvereniging Ons Genoegen in Ysselsteyn. Ze maakt ook deel uit van Jong Oranje. Op het EK komt ze alleen in de individuele wedstrijd in actie. "Want we doen als ploeg niet mee. Dit is mijn laatste grote wedstrijd als junior. Volgend jaar moet ik aan de seniorenwedstrijden meedoen. Een plek buiten het podium op het EK zou een teleurstelling
zijn."


Inbraak woning

Venray | In een woning in een appartementencomplex aan de Tedderstraat in Venray vond vrijdag 11 augustus tussen 10.00 uur en 13.30 uur een inbraak plaats.

Tijdens de diefstal zijn volgens de politie drie meisjes in de leeftijd van circa 15-17 jaar in de centrale hal van het appartementencomplex gezien. De politie Venray-Gennep is op zoek naar informatie. Getuigen kunnen zich bij haar melden via
het telefoonnummer 0900-8844.