Afbeelding
Foto:

WorldCup op Raceway Venray

Venray | Op Raceway Venray, gelegen aan de Peelweg in Ysselsteyn, staat in het weekeinde van 19 en 20 augustus de WorldCup Stockcar F1 en F2 op het programma.

Dit is hét stockcarweekend op de internationale autospeedwaykalender. Zowel coureurs van nationale als internationale afkomst verschijnen aan de start, waarbij het spektakel met name in het teken staat van Brits-Nederlandse krachtmeting. In ongeveer twintig wedstrijden per dag gaan in totaal ruim 135 coureurs met elkaar de strijd aan in diverse klassen.

Blikvanger is de strijd om de WorldCup Stockcar F1 & F2. In actie komen onder meer titelverdedigers Roy Maessen (F1) en Rick Lenssen (F2), maar ook Ron Kroonder, Geert-Jan Keijzer (beide F1), Wim Peeters en Pieter van der Beek (beide F2). Naast topcoureurs van Nederlandse bodem, komen ook Engelse toppers richting Venray.

Europees kampioen Nigel Green en World Champ Frankie Wainmen jr. doen er bij de F1 klasse alles aan om de WorldCup mee naar de andere kant van de Noordzee te krijgen.

Onder andere Michael Green gaat hetzelfde trucje proberen uit te voeren bij de Stockcar F2. De BriSCA Ministox verschijnen ook aan de start. De jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar strijden zaterdag in een Mini Cooper-race om het Europees kampioenschap.

Ook de National Hotrods en de Late Model V8 komen in actie. Naast deze series is het programma op zaterdag aangevuld met de Stockcar F2 Junioren. Hierin krijgen deelnemers van de leeftijd 13 tot en met 17 jaar de kans om hun rijkunsten te laten zien. Op zaterdag wordt begonnen met de vrije trainingen, waarna om 14.15 uur de wedstrijden starten.

Het wedstrijdprogramma start zondag om 11.00 uur met de Ukke Pukke-race. Tijdens het WorldCup weekend bestaat de mogelijkheid om op de camping van Raceway Venray te overnachten. Deze camping grenst direct aan het rennerskwartier. Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en de camping op www.racewayvenray.com.


Nog geen kunstgras voor SV Venray

VENRAY | SV Venray krijgt voor komende winter geen kunstgrasveld op sportpark De Wieën.

De gemeente heeft de aanvraag afgewezen omdat de voetbalclub over voldoende speelvelden zou beschikken. De bedoeling is op veld 8, naast de parkeerplaats, het kunstgrasveld aan te leggen.