Afbeelding
Foto:

Belgian Brass in stadspark Venray

Venray | In samenwerking met Stichting Stadspark en gemeente Venray houdt opLOCATIE een openluchtconcert in het stadspark in Venray op zondag 3 september vanaf 15.00 uur.

Het stadspark is een ideale plek om concerten te organiseren; de rust en sfeervolle natuur nodigt uit tot luisteren en genieten van versnaperingen. Middels dit concert wil de gemeente Venray haar inwoners stimuleren om op recreatieve wijze gebruik te maken van het park. In het verleden haalde opLOCATIE vele topmusici en orkesten uit de hele wereld naar onze regio, vandaar dat artistiek leider Nard Reijnders werd gevraagd, om een internationaal ensemble te contracteren. Het koperensemble Belgian Brass (foto) werd in 2004 opgericht door trompettist Manu Mellaerts met als doel om een grote groep veelzijdige koperblazers te verenigen. Een flexibel ensemble met een groot dynamisch bereik dat in staat moet zijn om de luisteraars een ongekende diversiteit aan klankkleuren te bieden. Belgian Brass brengt muziek van alle tijden en genres, en dit voor een zo ruim mogelijk publiek. Om dit te realiseren is het ensemble samengesteld uit eminente musici die allen een solistenplaats in de diverse symfonische orkesten verworven hebben.

Mede door de toevoeging van zowel ritmisch als melodisch slagwerk kunnen de Belgen tot het uiterste gaan; in keuze van repertoire en in het verleggen van grenzen qua virtuositeit en muzikaliteit. Melancholische melodieën worden afgewisseld met symfonische dramatiek of overdonderende filmmuziek. Ook het entertainment of repertoire met een knipoog vindt een plek in het concertprogramma. Inmiddels behoort Belgian Brass tot de meest gerenommeerde koperensembles ter wereld. Niet alleen de optredens, maar ook de cd's worden tot ver buiten Europa geprezen; van renaissance tot hedendaags, van symfonisch tot pop, van ernstig tot ludiek. Enige jaren geleden werkte Reijnders met de Belgen. Hij garandeert dat het eerste concert in het stadspark met Belgian Brass zonder twijfel een unieke en onvergetelijke ervaring zal worden. Een must voor elke muziekliefhebber en de vele Limburgse koperblazers. De tentoonstelling in het Venrays Museum (De Borggraaf) als onderdeel van Schijt aan de Grens is deze zondag gratis te bezoeken. Er kan plaats worden genomen op het terras en ook in het park staan stoelen.