Afbeelding
Foto:

Motorbroers terug in Leunen

Leunen | De vijf motorbroers Voermans, Frans (84), Jan (78), Jac (77), Piet (72) en Hay (65), zijn te oud om te werken, te jong om te sterven, maar topfit als motorrijder.

In 1998 gingen zij voor de eerste keer samen van camping naar camping door Frankrijk. Dit jaar was het de twintigste jaarlijkse gezamenlijke motortocht naar diverse windstreken. Ze maakten een zevendaagse tocht van 2.500 kilometer door de Vogezen en bezochten de plaatsen Epinal, Charmes, Clerjus, Orbey, Colmar en Gerardmer. Ook bergpassen als Ballon d' Alsace en Grand Ballon werden overwonnen voordat ze terugkeerden in Leunen.


Steekincident

Overloon | Een 25-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.20 uur door de politie opgepakt. De man zou betrokken zijn geweest bij een steekincident eerder die nacht in het centrum van
Overloon.

Rond 02.30 meldde zich een man met steekwonden in zijn gezicht bij de receptie van het asielzoekerscentrum. Er werd een onderzoek ingesteld, waarna de verdachte kon worden aanhouden. De politie doet nog verder onderzoek naar de aanleiding van de steek partij.