Afbeelding
Foto:

Kroegtijgers weer op pad

Vierlingsbeek | Ze kijken er eigenlijk al niet vreemd meer van op. De organisatoren van de kermiskroegentocht in Vierlingsbeek vinden het tamelijk gewoontjes dat er 500 mensen deelnemen aan de stoet die van café naar café trekt. "En dan heb je altijd nog mensen die zich niet hebben opgegeven en dus zonder kroegentochtshirt meelopen", zegt pr-man Tim Reefs. "Zij krijgen ook geen eet- en attractiebonnen en maken geen kans op de loterijprijzen. In de loop van de dag wordt de stoet steeds langer, omdat er zich steeds meer mensen bij aansluiten."

De stijf uitverkochte 13e editie werd maandag geopend door wethouder Willy Hendriks bij Herberg Thijssen in het hart van het dorp. Zij stak de loftrompet uit over de organisatie. "Wat bijzonder is aan onze kermiskroegentocht is dat we in een stoet lopen en dat iedereen ook goed herkenbaar aan het shirt", vervolgt Reefs. "Dat maakt het extra gezellig. Je bent als groep op pad en bouwt samen een feestje. Jong en oud neemt al jaren aan de kroegentocht deel. De saamhorigheid is groot."

Nieuw is ook de dorpsbarbecue die zaterdag in het dorp werd georganiseerd. Ruim 100 mensen namen aan de eerste editie deel.

"We hebben attracties, er is een horecaprogramma, maar het leek de werkgroep Kermis Vierlingsbeek mooi om een nieuw element aan de kermis toe te voegen. Maar dat zich meer dan 100 mensen voor de barbecue zouden opgeven, zo midden in de vakantieperiode, dat hadden ook wij niet gedacht. Tevens is de kindermiddag op de zondag nieuw leven ingeblazen. Ach, om de kermis levendig te houden, moet je extra activiteiten organiseren. Daar zijn we dit jaar in geslaagd, denk ik. Het laat maar weer eens zien waar een klein, hecht dorp groot in kan zijn." De kermis in Vierlingsbeek werd dinsdag afgesloten.

Foto: Rikus ten Brücke.


Luikse markt

Oostrum | Harmonie SMT houdt op het Dorpsplein in Oostrum op zondag 27 augustus een grote Luikse markt.

Een groot aantal kramen wordt bezet door aanbieders van antiek, kunst en curiosa. Naast het aanbod van nieuwe en gebruikte dingen zijn er in de directe nabijheid enkele terrassen geopend en is er de mogelijkheid voor het nuttigen van snacks. De markt duurt van 9.00 tot 17.00 uur.