Afbeelding
Foto:

Zilver voor Dreesens op NK

Venray | Lisa Dreesens uit Venray, titelverdedigster van 2016, nam ook ditmaal deel aan de IJsselmeer-overtocht van Stavoren naar de overkant van het IJsselmeer in Medemblik , een zwemafstandd van 23 kilometer.

De weersomstandigheden waren afgelopen zaterdag op dit NK-marathonzwemmen 2017 wat beter dan afgelopen jaar. Desondanks was er door de wind toch veel last van de golven gedurende de eerste drie uur van het zwemmen.

De temperatuur van het water was dit jaar met negentien graden ongeveer twee graden warmer en zorgde bij deze overtocht van het IJsselmeer voor minder uitval onder de 22 deelnemers die hiervoor een startvergunning hadden behaald.

Vanaf het begin waren er twee dames en twee heren die een kopgroep vormden en met het uur verder van de rest van de groep wisten weg te zwemmen. Met een verschil van zes minuten finishte Dreesens op de tweede plaats bij de dames, na de eveneens uit Limburg afkomstige winnares Janine Beckers, in een tijd van 5 uur en 24 minuten.

Foto: Lisa Dreesens links op het podium.


Oefenduel voetbalvrouwen Venray

Venray | De voetbalvrouwen van SV Venray werkten donderdagavond de eerste training van het nieuwe seizoen af.

Van de selectie van 21 speelsters waren er vijftien present tijdens de oefensessie onder leiding van trainer-coach Jan Trienekens. Op donderdag 17 augustus speelt de hoofdklasser haar eerste oefenduel. Op sportpark De Wieën is VC Moldavo uit België te gast. Het duel begint om 20.00 uur. Op zondag 20 augustus komt het tweede vrouwenteam van Borussia Mönchengladbach, onder leiding van oud-trainer Bart Denissen van SV Venray, naar De Wieën. Dit duel begint om 12.00 uur.