Afbeelding
Foto:

Geslaagd taxusproject

venray | Het project Taxus snoeien tegen kanker van Stichting Evenementen Lions Venray was voor het derde achtereenvolgende jaar ook dit jaar weer succesvol.

Veel particulieren en hoveniers leverden het taxussnoeisel in, waarna de Lionsleden het dezelfde dag nog naar de farmaceutische industrie brachten, waar het gedroogd en geprepareerd wordt en er het werkzame bestanddeel paclitaxel uitgehaald wordt. Hiervan worden chemokuren gemaakt tegen bepaalde kankersoorten.

Ze reden af en aan, de particuliere bezitters van taxushagen, om hun snoeiafval op de twee inzamelpunten, Milieustation Venray en Intratuin Venray, in te leveren. Kleine partijen, maar ook hele aanhangwagens vol. Hartverwarmend om te zien dat mensen er zelf ook graag iets aan doen om die vreselijke ziekte in toom te houden. Maar ook hoveniers wilden graag hun medewerking verlenen. Zij leverden de grote partijen waarvoor de Lionsleden graag extra wilden rijden en ook op alle dagen van de week.

Het snoeimes snijdt aan twee kanten, want voor elke kilo ingeleverd snoeisel ontvangt de Lionsclub een vergoeding van de farmaceutische industrie. Dit jaar is dat voldoende voor een flink deel van de kosten om een groep van acht kinderen met een spierziekte een weekje met professionele medische begeleiding (één op één!) op vakantie te sturen naar Texel. Het Tesselhuus is een speciaal ingericht huis voor kinderen met spierdystrofie. Leden van Lions Club - en Rotary Club Texel namen hiervoor het initiatief en beheren dit huis nu al meer dan 30 jaar. Het contact van Lions Club Venray met het Tesselhuus bestaat al sinds 1982. Lionsclub Venray hoopt dat volgend jaar elke taxushaag bezitter in Venray en omgeving zijn taxus weer gaat snoeien in de periode half juni tot ca eind juli. meer informatie over de actie: e-mail info@taxusvenray.nl, www.taxusvenray.nl.

Foto: Bij Lionsclub Venray snijdt het snoeimes aan twee kanten: De opbrengst was voor chemokuren tegen kanker, maar ook vakantie voor jongelui met spierziekten uit de regio.


Inbraak woning

Maashees | De politie is op zoek naar meer informatie over een woninginbraak, die tussen vrijdag 11 augustus 13.30 uur en zaterdag 12 augustus 10.30 uur werd gepleegd in een woning aan de Antoniusstraat in Maashees.

De daders namen bij de inbraak uitgebreid de tijd de woning te doorzoeken. Er zijn meerdere goederen weggenomen. Mensen die meer informatie hebben over de inbraak kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844.