Koi centraal in Kasteeltuinen Arcen

Arcen | Kasteeltuinen Arcen staat van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus voor de 25e keer in het teken van de wereld rondom koi en Japanse cultuur.

De bezoekers kunnen gedurende de Holland Koi Show niet alleen bijzondere koi bewonderen, maar ook alle benodigdheden voor een koi vijver aanschaffen. Naast koi is er ook aandacht voor diverse facetten van de Japanse cultuur. Wat 25 jaar geleden begon als een kleine keuring van de bijzondere koi, is uitgegroeid tot de grootste show ter wereld op het gebied van koi en Japanse cultuur. De Holland Koi Show trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.


Kinderactiviteit Limburgs Landschap

Lomm | Stichting Het Limburgs Landschap houdt speciaal voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar een natuurexcursie op woensdag 23 augustus om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats van Het Limburgs Landschap aan de Spikweien in Lomm.

De ontdektocht duurt circa twee uur. Niet alleen vogels vliegen. Ook veel insecten zoals lieveheerbeestjes, juffers en libellen kunnen dat. De kinderen gaan een kijkje nemen in de Ravenvennen. Dit gebied staat bekend als libellengebied. Onderweg gaan de Maasduinengidsen samen met de kinderen op zoek naar deze dieren. Verder worden er spelletjes gespeeld waarbij libellen centraal staan.