Venray faciliteert in elektrische oplaadpalen

U heeft een elektrische auto, maar u kunt zelf geen oplaadpaal plaatsen? Dan kunt u vragen of er een laadpaal bij u in de buurt geplaatst kan worden. De palen zijn gratis en komen op een openbare plek te staan. Gebruikers betalen alleen voor het laden.

Wie een oplaadpaal wil, moet een elektrische auto hebben of er binnenkort een aanschaffen. Een andere voorwaarde is dat de gebruiker van de auto niet over een (parkeer)plek beschikt, waar hij zelf een oplaadpaal kan plaatsen. Ook als er binnen 300 meter loopafstand een oplaadpaal staat die te gebruiken is, komt de aanvrager niet in aanmerking voor een oplaadpaal.

Elektrisch rijden stimuleren

Het aantal elektrische auto's in Nederland neemt toe en daarmee de vraag naar oplaadpunten in de openbare ruimte. De gemeente Venray stimuleert het elektrisch rijden doet daarom mee aan een actie van de provincie Noord-Brabant. Die koopt voor 65 Brabantse en Limburgse gemeenten in totaal 2500 oplaadpalen in en laat die plaatsen. Na een openbare aanbesteding gaat de bedrijvencombinatie Nuon-Heijmans de palen leveren. Het bedrijf levert en plaatst de palen gratis. De gebruikers betalen alleen € 0,22 per Kilowattuur voor het opladen.

Gegadigden (e-rijders) kunnen zich melden via een aanvraagformulier, te vinden op:

https://www.nuon.nl/producten/elektrisch-rijden/formulieren/aanvraag-publieke-laadpaal-brabant-en-limburg/

Vastgoedbeheerder HOD contact-punt verhuur gebouw Jerusalem

Vanaf 1 augustus kunnen (geïnteresseerde) huurders zich melden bij HOD voor alle vragen rondom huur in het gebouw Jerusalem. Zij zijn bereikbaar alle werkdagen van 9.00 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 06-12918778 of 030-2511911 en per mail op e.vancappellen@hod.nl. Contactpersoon voor verhuur is mevrouw Esther van Cappellen. Om de piek in aanmeldingen in de periode juni en juli op te vangen heeft Cultura Venray de coördinatie van de verhuur van ruimtes in het gebouw Jerusalem voor de gemeente uitgevoerd. Nu de meeste huurders voor de periode vanaf 1 september zich hebben aangemeld, neemt HOD als een gespecialiseerde organisatie deze taak over.

Meld uw mantelzorger aan voor de mantelzorgwaardering 2017

Tot uiterlijk 1 september kunt u weer een mantelzorgwaardering aanvragen voor uw mantelzorger. Mantelzorgers zijn immers van onschatbare waarde.

Venrayse inwoners die mantelzorg ontvangen kunnen een mantelzorgwaardering aanvragen voor hun mantelzorger. Dit kan via het online aanvraagformulier op www.venray.nl. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Bel dan de gemeente op (0478) 52 33 33 (kies in het keuzemenu voor toets 1).

Kies zelf welke waardering

Dit jaar kunt u kiezen uit verschillende vormen van waardering: een geldbedrag, een kunst- en cultuurwaardebon, een horeca- en winkelwaardebon of respijtzorg. Respijtzorg is tijdelijke zorgverlening om mantelzorgers even vrijaf te geven. De waardebonnen zijn mede tot stand gekomen door een bijdrage van Cultura Venray en Venray Centraal.

Voorwaarden

Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor zijn naaste zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die iemand nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten aan elkaar geven. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de waardering is dat de mantelzorger langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week zorg verleent aan een inwoner van Venray.