Afbeelding
Foto: Gemeente Venray

Kermis en BinkBank Tour: een mooie combinatie!

Afgelopen maandag was Venray even het middelpunt van de wielerwereld als finishplaats van de BinckBank Tour. Tijdens een spectaculaire massasprint kwam wereldkampioen Peter Sagan uiteindelijk als eerste over de finish op de Noordsingel. De prachtige beelden van Venray en omstreken op de nationale televisie, de vele duizenden bezoekers, het prachtige weer en natuurlijk de kermis zorgden voor een geweldige dag. De gemeente Venray bedankt iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd en bedankt de inwoners van het centrum voor hun medewerking en begrip voor de tijdelijke overlast. Venray heeft zich weer van zijn beste kant laten zien!

Ieder kan kind meedoen!

Sporten, muziekles, schoolreisjes, of een andere fiets om naar de middelbare school te gaan? Niet iedereen kan het betalen. Toch is het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom kunnen ouders met een laag inkomen voor dit soort zaken een beroep doen op de kindregelingen in de gemeente Venray.

Het JeugdSportFonds maakt het voor kinderen van 4 tot 18 mogelijk om lid te worden van sportverenigingen in Venray. Het fonds betaalt niet alleen de contributie, maar ook de nodige sportkleding en sportattributen tot maximaal 225 euro per jaar.

Met een bijdrage uit het JeugdCultuurFonds kunnen kinderen meedoen met culturele activiteiten zoals muziek-, dans- of toneelles. De maximale bijdrage per kind is 420 euro per jaar.

Meer informatie, voorwaarden en de inkomensgrens staan op www.venray.nl of via de intern begeleider van school of de gezinscoach.

Leergeld Venray

Verder is er de stichting Leergeld Venray. Die vergoedt bijvoorbeeld schoolreisjes of schoolkamp tot maximaal 350 euro per jaar. Of een fiets om mee naar school te fietsen. Een laptop om huiswerk op te maken. Of meedoen aan buitenschoolse activiteiten. Het motto van de stichting Leergeld Venray is 'Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen'.

Een bijdrage van de stichting Leergeld kan worden aangevraagd via www.leergeldvenray.nl.

Meedoenbudget gemeente Venray

En dan is er nog het Meedoenbudget voor kinderen van de gemeente Venray. Dat vergoedt tot maximaal 150 euro per jaar zaken die niet onder bovenstaande regelingen vallen. Educatieve, culturele en sportieve activiteiten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind en het mee kunnen doen. Denk hierbij aan een vergoeding voor kaartjes voor museum, zwembad, een dagje pretpark of een bezoekje aan de kapper. Aanvragen kan via www.venray.nl of tel: (0478) 52 33 33.

Milieustation krijgt nieuwe indeling

Het milieustation van de gemeente Venray aan de Metaalweg krijgt een nieuwe indeling. Het deel aan de oostzijde, dat nu nog braak ligt, wordt bij het terrein betrokken. Deze maatregel moet de verkeersopstoppingen op de Metaalweg oplossen en de wachttijden op het milieustation verminderen.

Het terrein van het milieustation kan de bezoekersaantallen niet altijd goed verwerken. Op drukke dagen – dat zijn er circa 30 dagen per jaar - komen er tussen de 200 en 300 bezoekers. Dit zorgt voor problemen op het terrein zelf en op de Metaalweg. Een oplossing is gevonden in het braakliggende deel aan de oostzijde van het milieustation.

Dit terrein wordt ingericht voor de opslag van groenafval. Van deze afvalsoort wordt namelijk het meeste gebracht en bijna alle bezoekers met groenafval hebben geen ander afval dan groenafval bij zich.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding