Actieve bijeenkomst bij BiblioNu

Venray | Bibliotheek Venray houdt op donderdag 24 augustus van 09.30 tot 11.30 uur een actieve lees-doe bijeenkomst voor kinderen van zes tot en met tien jaar.

Eerst leest de bibliotheekmedewerker voor uit haar favoriete boek. Daarna mogen de kinderen vertellen wat hun favoriet is. Vervolgens zijn er diverse workshops. Er is een mannequin challenge. Er kan gekozen worden voor dansen met Jesca en Valentine Manisha of filmen met Lars Gramsen. Er kunnen boekenbabbels gemaakt worden. Of kinderen kunnen een filmpje maken met zichzelf in de hoofdrol. Dit met behulp van de app Puppet Pals.

Aanmelden kan voor 17 augustus via jeugd@biblionu.nl en heel belangrijk: de kinderen moeten niet vergeten om hun favoriete boek mee te nemen. De activiteit wordt gehouden in het kader van Vakantielezen. Kinderen die in de vakantie blijven lezen, houden hun lees- en taalvaardigheid op peil en doen het beter op school. Minder, of zelfs stoppen met lezen, kan een terugval in de lees- en taalvaardigheid tot gevolg hebben waardoor de start van het nieuwe schooljaar lastig
kan zijn.

Kinderen die iedere dag tien minuten lezen, leren er wel 1000 nieuwe woorden per jaar bij.