Werelddag 2017

Venray | Het Mondiaal Platform Venray (MPV) houdt op zondag 24 september voor de vijftiende keer de jaarlijkse Werelddag.

De dag staat dit jaar in het teken van een gezinsherenigingsactie. Doel van deze actie is zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat vluchtelingen in Venray, die de kosten van een hereniging zelf niet kunnen dragen, toch met hun gezin herenigd kunnen worden. Een grote wereldbol, die de komende weken door Venray gaat reizen, staat symbool voor deze actie. Misai is een jongetje van acht jaar dat in Eritrea woont. Zijn moeder woont in Venray en probeert hem al sinds 2014 naar Nederland te halen, maar het lukt nog steeds niet. "We hebben daarom samen met een aantal Venrayse organisaties het plan opgepakt om geld in te zamelen en een speciaal noodfonds op te richten, om mensen zoals Misai's moeder te helpen", vertelt Elly van Dijck, voorzitter van het MPV. In Venray wonen ruim 250 vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en hier dus mogen blijven wonen. Mensen uit Syrië, Irak, Eritrea en andere oorlogsgebieden. Van Dijck: "Als MPV willen wij graag onze bijdrage leveren. De Werelddag staat daarom in het teken van ontmoeting en van deze herenigingsactie. In Venray wonen we samen met mensen van honderd verschillende nationaliteiten. Om écht samen te kunnen leven moeten we elkaars culturen en gewoontes leren kennen. Elkaar ontmoeten is de eerste stap. Tijdens de Werelddag met het motto Come together! kun je zien, proeven, horen en beleven waarin we van elkaar verschillen en wat ons allen bindt. Ook hopen we dan eerste resultaten van onze gezinsherenigingsactie te kunnen presenteren."

Op dinsdag 15 augustus start het MPV een pr-campagne met een reizende wereldbol. Die bol begint zijn reis in het gemeentehuis waar hij om 15.00 uur wordt overhandigd aan burgemeester Hans Gilissen. "Het is de bedoeling dat de wereldbol daarna op bezoek gaat bij zoveel mogelijk organisaties in Venray, die een bijdrage willen leveren aan onze gezinsherenigingsactie. Wij roepen daarom verenigingen, scholen, bedrijven en alle inwoners van Venray op om geld in te zamelen zodat gezinnen zoals die van Misai weer worden herenigd", aldus Van Dijk. Kijk voor meer informatie op www.mondiaalplatformvenray.nl.


Leescafé open

Venray | Leescafé St. Bernard opent zijn deuren op zondag 1 oktober eerder tijdens de vierde editie van de Venrayse Singelloop.

Op zondag gaat het leescafé normaal gesproken pas om 13.00 uur open. In goed overleg met de organisatie van het leescafé en het bestuur van de Venrayse Singelloop is besloten om op die dag de deuren al om 10.00 uur te openen. Hierdoor kunnen de deelnemers aan de wandeltochten (15 en 20 km) kennis maken met de mogelijkheden van het leescafé, eventueel een kop koffie of thee nuttigen en of gebruikmaken van de toiletvoorzieningen. Uiteraard kunnen de bezoekers van het leescafé de wandelaars ook aanmoedigen. De eerste wandelaars worden rond 10.15 uur verwacht en de laatste wandelaars zullen rond 11.30 uur het leescafé passeren. Leescafé St. Bernard is gelegen in het historische St. Annapark in Venray.


Renovatie OTTO

Venray | Het hoofdkantoor van OTTO Work Force in Venray ondergaat eind dit jaar een miljoenenverbouwing.

De bedoeling is om het gebouw aan het Keizersveld zowel van binnen als van buiten flink aan te pakken. De vergunning voor de ingreep is inmiddels aangevraagd. Voor de verbouwing wordt 1,5 miljoen euro uitgetrokken. OTTO Work Force heeft in Europa 18.000 flexmedewerkers aan het werk die daarmee een omzet van 300 miljoen euro genereren. Hiermee is het bedrijf één van de grootste werkgevers in de regio. Een belangrijke reden voor de ingreep is om het hoofdkantoor van OTTO Work Force optimaal aan te passen aan de opkomende 24uureconomie. Door voor medewerkers een 'thuisgevoel' te creëren op kantoor zorgt OTTO ervoor dat de traditionele werktijden van 8.00 tot 17.00 uur vervagen en eventueel zelfs gedeeltelijk verdwijnen. "We moeten beschikbaar zijn voor onze klanten maar zeker voor onze flexmedewerkers op de momenten dat de behoefte daar is. Dit is niet meer alleen overdag, maar ook in de avonduren en weekenden", aldus CEO Frank van Gool. Naast het aanpakken van het kantoor ondergaan zowel de binnenkant als de buitenkant van het complex aan het Keizersveld een grondige renovatie. Als alles volgens plan verloopt beginnen de werkzaamheden eind dit jaar.