F-16's trainen luchtgevechten

Van 7 tot en met 11 augustus, 21 tot en met 25 augustus en 28 augustus tot en met 1 september trainen F-16 vliegers van vliegbasis Volkel gesimuleerde luchtgevechten.

Dit zijn onmisbare vaardigheden die het verschil maken in gevaarlijke en risicovolle situaties. De F-16's maken hierbij gebruik van een gereserveerd militair luchtruim boven Noord-Brabant. Daarnaast maakt men ook gebruik van gereserveerd luchtruim boven België. Defensie zet zich dagelijks in voor de vrijheid, veiligheid en welvaart van Nederland in binnen- en buitenland. Personeel van de Koninklijke Luchtmacht wordt met verschillende vliegtuigtypen ingezet en moet overal op voorbereid zijn. Zij staan stand-by voor ieder mogelijk conflict, van terreur tot gewapende agressie. Een inzetbare luchtmacht is een geoefende luchtmacht. Dagelijks vinden trainingen en oefeningen plaats die specifieke vaardigheden vereisen die een militaire vlieger dient te beheersen.


Hennepplanten in beslag genomen

De politie heeft maandag bij twee woningen in Venray hennepplanten uit de tuin gehaald en in beslag genomen. Tegen een van de bewoners wordt waarschijnlijk proces-verbaal opgemaakt.

Volgens de Venrayse politie is er nog steeds veel onduidelijkheid over het gedoogbeleid. Gebruikers denken dat het gedoogbeleid inhoudt dat vijf hennepplanten voor eigen gebruik in een (achter)tuin zijn toegestaan. Dit is echter niet het geval. Het is helemaal verboden om een hennepplant te hebben. Wanneer de politie hennepplanten aantreft, worden die in beslag genomen. Zijn dat er vijf of meer dan wordt er proces verbaal opgemaakt tegen de bewoner.


Klein Lourdes

Ook dit jaar worden de jaarlijkse Mariafeesten in Klein-Lourdes Tienray gehouden. Vanaf zondag 13 augustus is deze bedevaartsplaats weer ondergedompeld in de festiviteiten. Dit jaar is voor Tienray bijzonder, want het is namelijk 140 jaar geleden dat Tienray van Paus Pius IX de eretitel kreeg van Klein-Lourdes. Daarmee is Tienray het officiële Klein Lourdes voor Nederland. Op zondag 13 augustus is er om 15.00 uur plechtig Marialof met aansluitend sacramentsprocessie en ziekenzegening, opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Dinsdag 15 augustus is een 19.30 uur rozenkransgebed bij de Lourdesgrot en om 20.00 uur een plechtige hoogmis met aansluitend lichtprocessie, opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Dit jaar is er bezoek van hoofdcelebrant en predikant Van Blom, pastoraal leider bij de NLZ bedevaarten en deken van St. Oedenrode. Zaterdag 19 augustus om 19.00 uur is er een bedevaartviering met medewerking van de parochies Blitterswijk, Castenray en Wanssum. Zondag 20 augustus 10.30 uur zijn er ter afsluiting Mariafeesten en een bedevaartviering met medewerking van parochie Meerlo.


Schrijfcafé

In Geijsteren wordt op woensdag 16 augustus van 10.00 tot 12.00 uur ter ere van de vijfde verjaardag van het Schrijfcafé een feestelijke workshop gehouden. Plezier in bezig zijn met schrijven staat voorop. Door eenvoudige opdrachten komt er vanzelf tekst op papier. Nieuwsgierig? Aanmelden kan bij Karin Janssen via telefoon 06-30529188 of e-mail info@karin-janssen.nl. Zie ook www.karin-janssen.nl.


ATV Venray

Bart Schilders heeft meegedaan aan de IronMan in Maastricht. Hij moest 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer rennen. Schilders zwom 4,16 minuten, fietste 5.30.52 en rende 4.09.53. Inclusief transtijd finishte hij in een tijd van 10.44.46. Daarmee werd hij 58e in zijn leeftijdsklasse M35 en 216e overall. Informatie: www.atvvenray.nl.


PDV De Zwaluw

Uitslag wedvlucht Cahors: vier deelnemers, 33 duiven. 1, 2, 5, 6 J. Hofmans. 3, 7, 9 H. Litjens. 4, 8 Gebr. v.d. Homberg.

Uitslag wedvlucht Epernay (jong): twaalf deelnemers, honderd duiven. 1, 2, 7, 15, 25 Reijnders-Cuijpers. 3, 4, 6, 9, 12, 13, 17, 18, 21, 22, 23 W. Wijnands. 5, 11, 14 Chr. Gerrits. 8, 19, 20, 24 H. Arts. 10 P. Loonen. 16 Comb Verdellen.

Uitslag wedvlucht Epernay (oud): twaalf deelnemers, 92 duiven. 1, 15 G&D Raaijmakers. 2, 5, 7, 11, 12, 14, 17, 21 Chr. Gerrits. 3, 16 M. Basten. 4, 9, 18, 20, 23 Comb. Bekers & Schon. 6, 22 P. Loonen. 8, 19 W. Wijnands. 10 J. Hofmans. 13 H. Peeters.


Overloonse Bridgeclub

De zesde zitting is gespeeld. De sterkste in de gele lijn: 1. Thea en Lex Biessels 61.50%. 2. Maria van Boekel en Bert Vloet 61.25%. 3. Ricky Henckens en Wil Linders 57.08%. Rode lijn: 1. Els Bovee en Wil ten Horn 60.42%. 2. Diny Jans met Corrie Loeffen en Klazien Baak net Annie van de Munckhof 58.33%. Groene lijn: 1. Mirjam en Hans Rijnen 62.85%. 2. Hilde Koolen en Karel Jägers 61.81%. 3. Mieke Stappers en Ger van Boekel 57.64%.


Zomeravond competitie

De vijfde zitting van de zomeravondcompetitie 2017 is gehouden in MFC 't Brukske. De beste in de gele lijn: 1. Frans van Lieshout en mevrouw Van Tilburg 69,38 procent. 2. Miriam Lemmens en Jacqueline van der Slik 63,65 procent. 3. Wil Diets en Leonie Hendriks 61,91 procent. Rode lijn: 1. Trudy Jeurissen en Margriet Mater 64,88 procent. 2. Theo Jakobs en Hilde Koolen 62,20 procent. 3. Luus en Wim van Son 57,44 procent. Op donderdag 10 augustus is de zesde en laatste zitting. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom. In elke lijn zijn prijzen beschikbaar voor drie paren.


PC Ons Genot

Gertie Peeters is met haar paard Daron vijfde geworden in de M2 op de Limburgse kampioenschappen in de Peelbergen in Kronenberg.


Super Willem in Overloon

Op woensdag 16 augustus presenteert Koekepeer Theater de nieuwe familievoorstelling Super Willem in Openluchttheater Overloon.

Een vrolijke, interactieve familievoorstelling over angst en moed. Super Willem kan alles. Als er ergens een ramp uitbreekt, een huis dat in brand staat, een trein die ontspoort, een tijger die ontsnapt, wordt Super Willem ingeschakeld. Super Willem stopt auto's met zijn pink, redt katten uit bomen en vangt honderd boeven tegelijk. Super Willem is nergens bang voor. En terecht. Hij heeft spierballen als kanonnen en vuisten als beton. Alle jongens willen net zo stoer en sterk zijn als hij en alle meisjes gillen als hij voorbij komt. Maar daar trekt Super Willem zich niks van aan. Hij heeft maar een doel: de wereld redden. Hij heeft zelfs een onderscheiding van de koningin gekregen, omdat hij de dapperste man van de hele wereld is. Iedereen rekent op hem en niemand is bang, want Super Willem staat altijd paraat! Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Super Willem raakt zijn Super kwijt. Koekepeer Theater maakt nieuwe, moderne sprookjes met thema's die zowel kinderen als hun ouders Het doel is om samen met kinderen op zoek te gaan naar antwoorden op vragen waar de kinderen voordat ze in slaap vallen over nadenken. Dit doet Koekepeer Theater door middel van humor, interactie en herkenbaarheid. De voorstelling begint om 14.30 uur. kaarten zijn verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis De Pit in het centrum van Overloon.