Natuurdriedaagse in de regio

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt een natuurdriedaagse in drie verschillende natuurgebieden.

Op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 augustus starten de wandelingen om 18.30 uur. Deelnemers kunnen kiezen of ze aan een, twee of alle drie de wandelingen meedoen. Op dinsdagavond voert de wandeling door de Schadijksche Bosschen. Startpunt is de Silversterweg in Horst.

Woensdagavond gaat het naar de Geijsterse Bossen. Startpunt is de parkeerplaats bij voormalige voetbalvelden Geijsteren aan de Oostrumseweg 34 in Geijsteren. Op donderdagavond gaat de wandeling naar de Putjesberg in Wellerlooi. De start is op de parkeerplaats aan Kevelaersedijk in Wellerlooi.
Deelname aan de wandelingen is gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk op www.ivn-geysteren-venray.nl voor meer informatie.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo worden op zondag 13 augustus kroetwissen gemaakt.

Het gaat daarbij om een bundel van 7 kruiden en gewassen die bescherming biedt tegen allerlei kwaaltjes en ongelukken. Tevens is de smederij in bedrijf en worden er biologische groenten geveild. De muziek is in handen van Wooden Chain. Tot en met vrijdag 1 september is er elke dag van de week van 14.00 tot 16.00 uur een activiteit voor kinderen.