Beleef de bevrijding

Venray | Het evenement Beleef de bevrijding is op zaterdag 19 en zondag 20 augustus in het Oorlogsmuseum Overloon.

Een gigantisch militair kamp rond het museum met heel veel geallieerde motoren, jeeps, trucks en tanks uit de Tweede Wereldoorlog. En alles zo origineel mogelijk. Bezoekers kunnen ervaren hoe het bevrijdingsleger Europa bevrijdde en zelfs meerijden op de voertuigen. Verder is er een grote militariamarkt met bijzondere spulletjes en is het museum te bezoeken. Hoogtepunten zijn de mock-battles: vanaf de heuvels rond het openluchttheater in het park vallen twee keer per dag geallieerde troepen de Duitse bezetter aan. Het park is op beide dagen open van 09.00 tot 17.00 uur.


Zomerpodium

Horst | Op het Zomerpodium van Cambrinus in Horst kan op zondag 13 augustus vanaf 16.00 uur genoten worden van een optreden door Hammond Happen.

Gierend en rockend brengt dit vijftal de beroemde hammond-sound naar oorverdovende dimensies. Met Dick Franssen en Bart Billekens op hammond, Koen Fransen op drums, Marc van de Ven op bas, Achim Rietzler op tenorsaxofoon en vaste geluidsman en hammondadept Paul Titulaer is spektakel verzekerd.