Een afvaardiging van PWC overhandigt de cheque.
Een afvaardiging van PWC overhandigt de cheque. Foto: PWC Ysselsteyn

PWC steunt Matchis

Ysselsteyn | De Peter Winnen Classic 2017 in Ysselsteyn leverde dit jaar 1557,50 euro op voor het goede doel: stichting Matchis.

De opbrengst van de toertocht was 1330,50 euro. Daarnaast maakten nog enkele bedrijven een bedrag over en was er een collectebus. Een afvaardiging van de Peter Winnen Classic commissie is naar het Radboud ziekenhuis Nijmegen geweest om symbolisch het bedrag aan Matchis over te dragen. Tourclub Ysselsteyn hield in mei voor de tiende keer de Peter Winnen Classic.

Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden. Voor een geslaagde stamceltransplantatie is het essentieel dat de stamcellen van de donor en de ontvanger voldoende op elkaar lijken. Daarvoor wordt eerst in de familie gezocht. Als binnen de familie geen geschikte stamceldonor gevonden kan worden (en dat is voor 70% van de patiënten het geval), gaat Matchis wereldwijd op zoek naar een geschikte onverwante donor, iemand die bereid is om stamcellen te geven voor een voor hem onbekende patiënt. Omdat de kosten niet volledig vergoed worden kan de stichting alle financiële middelen goed gebruiken. Voor meer informatie: www.matchis.nl.