Volharding-SSS18 seizoensopening

VIERLINGSBEEK | De derby Volharding-SSS'18 vormt op zaterdag 23 september de ouverture van de voetbalcompetitie. De aftrap is om 18.00 uur in Vierlingsbeek.

Na de degradatie uit de eerste klasse treffen beide rivalen elkaar dit seizoen in de tweede klasse H. Vorig jaar eindigde de ouverture in Overloon onbeslist (2-2) voor 1600 toeschouwers.

Op zondag 24 september komen alle andere clubs uit de regio Venray voor het eerst in actie. Venray opent in de eerste klasse D met de uitwedstrijd tegen promovendus Venlosche Boys. Een week later staat thuis de derby tegen Wittenhorst op het programma.

Nieuwkomer Ysselsteyn begint in de derde klasse C thuis tegen het Brabantse Budel. Ook Leunen en Oostrum beginnen in de vierde klasse E met een thuisduel. Leunen krijgt TSC'04 uit Tegelen op bezoek. Oostrum ontvangt degradant GFC'33 uit Grubbenvorst.

De derby Merselo-Holthees is de ouverture in de vijfde klasse E. De andere vier clubs uit de regio Venray beginnen allemaal thuis: SVOC'01-HRC'27, SV United-Kronenberg, BVV'27-RKDSO en Sporting ST-Lottum.


Na vijf keer geel schorsing

Venray | Vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2017-2018 zijn amateurvoetballers van de hoofdklasse tot en met de vijfde klasse pas geschorst na vijf gele kaarten.

Vorig seizoen kregen spelers na vier gele kaarten al een wedstrijd schorsing. Na de zevende en negende gele kaart wordt een amateurvoetballer opnieuw voor een duel geschorst. Voor bekerwedstrijden geldt komend seizoen dat een speler na vier gele kaarten een wedstrijd wordt uitgesloten. Een rode kaart in een bekerwedstrijd heeft wel gevolgen voor de competitie. Ook het systeem met gele kaarten in de nacompetitie is aangepast. Waar de kaarten altijd werden meegenomen vanuit de competitie, begint iedereen nu op nul kaarten. Bij twee gele kaarten wordt een speler vervolgens voor een wedstrijd uitgesloten. Dit gebeurt ook na vier gele kaarten.


Wout Poels wint slotetappe

Bukowina Tatrzanska | Wout Poels heeft vrijdag op imponerende wijze de laatste etappe van de Ronde van Polen gewonnen.

De renner van Team Sky kwam als eerste over de streep in de koninginnenrit over 132 kilometer. Poels bleek het sterkst op de slotklim en liet de Pool Rafal Majka (Bora) en Dylan Teuns (BMC) achter zich. De Belg Teuns schreef het eindklassement op zijn naam, met twee seconden voorsprong op Majka en drie op Poels. Wout Poels, die zich in Polen voorbereidde op de Ronde van Spanje, steekt in een prima vorm. Hij kwam donderdag in de bergrit naar Zakopane als tweede over de finish.

De renner uit Blitterswijck moest in die etappe alleen de Australisch wielrenner Jack Haig (Orica-Scott) voorlaten.


Vrijwilligers voor ploegentijdrit

Venray | De organisatie van de Venrayse ploegentijdrit is ook voor de editie van dit jaar op zoek naar vrijwilligers, vooral hekbewakers.

De tweede editie van de Venrayse ploegentijdrit vindt plaats op zaterdag 26 augustus van 15.30 tot 19.30 uur. Aan de eerste uitgave in september 2016 namen ruim dertig teams deel. De reacties op de eerste Venrayse ploegentijdrit waren zo positief, dat de Stichting Wielerpromotie Venray niet lang hoefde na te denken over een vervolg. "De aanmeldingen van deelnemende teams stromen binnen, maar we zijn nog wel op zoek naar mensen die op het Schouwburgplein en onderweg willen helpen. Mensen die zich in clubverband aanmelden, ontvangen 5 euro per persoon per uur." zegt bestuurslid Ron Koenen van de Stichting Wielerpromotie Venray. TWC Oostrum en de Stichting Wielerpromotie Venray tekenen opnieuw voor de organisatie van dit wielerspektakel. Net als vorig jaar is de start- en finishlijn getrokken op het Schouwburgplein. Mensen/ clubs die willen helpen, kunnen zich melden bij de organisatie via e-mail info@wielerpromotievenray.nl.


Midgetgolf Venray

Venray | Lijstaanvoerder Jan Engels is in de wedstrijd tegen nummer twee Gerrit Janssen aan zijn eerste nederlaag van het seizoen ontsnapt in de midgetgolfcompetitie van MGC Venray.

In de eerste ronde werd stroef gespeeld en liep Engels voortdurend achter de feiten aan. Maar na een paar misslagen van Janssen op baan 17 was de stand weer in evenwicht. Engels wist op baan 18 echter niet te profiteren en Janssen deed wat hij moest doen en won daarom met 28-29. In de tweede ronde werd wel goed gespeeld, maar moest Engels weer in de achtervolging en kreeg op de laatste twee banen zijn tegenstrever pas te pakken: 24-25. De stand was hiermee weer in evenwicht. In de laatste omloop hadden beide spelers het moeilijk de ideale lijnen te vinden en deelden met 27-27 de punten van deze ronde. Uiteindelijk werd een 3-3 gelijkspel, waarbij beiden 80 slagen lieten noteren. Gerrie Janssen had geen kind aan Bets Wilms en won overtuigend met 6-0. Dat deed ook Gerrit Vermeulen in zij partij tegen Leo Wilms. Met een rondje van 22 slagen scoorde Vermeulen de laagste ronde van de dag. Drie spelers deelden de eerste plek met 80 slagen; Engels, Janssen en Vermeulen. In de stand blijft Engels aan de leiding met 3 punten. Gerrit Janssen blijft tweede met 6 punten, maar zag Huub Straatman met 7 punten dichterbij komen.