Roekenbosch: snoeihout weg

BLITTERSWIJCK | Het bestuur van Het Roekenbosch moet toch het snoeihout tegen de omheining bij de Berkenstraat in Blitterswijck verwijderen. De gemeente is, onder druk van enkele parkbewoners, overstag gegaan.

Het snoeihout moet voorkomen dat iemand door de afrastering het recreatiepark kan betreden. Ook waren er enkele boomstammen neergelegd, maar die zijn inmiddels weer verwijderd. Enkele bewoners van het park vinden de situatie te gevaarlijk. Hun huisjes staan vlakbij de stapel snoeihout die in hun ogen brandgevaarlijk is.. In eerste instantie meende de gemeente dat het wel meeviel met het brandgevaar. Een brandende sigarettenpeuk zou geen vuur kunnen stichten in het hout.

Tijdens het laatste overleg met omwonenden van het Roekenbosch, op 5 juli, kwam het snoeihout ook ter sprake. Omwonenden uitten eveneens hun zorgen over brandgevaar. De gemeente heeft daarna met de brandweer opnieuw naar de situatie gekeken. De brandweer adviseerde het snoeihout vlak bij woningen en andere bouwwerken te verwijderen, alhoewel het niet extreem brandgevaarlijk is.

Mede gezien de spanningen op het park, dat nog deels in gebruik is als azc, besloot de gemeente dat al het hout binnen vier weken verwijderd moet zijn.