Venray is gestart met voorbereiding

VENRAY | Venray heeft vrijdagavond, op de openingsdag van de kermis, met 25 spelers de training weer hervat. Een dag later op zaterdag werd alweer de tweede oefensessie afgewerkt.

De concurrentie is flink toegenomen door de grote groep talentvolle jeugdspelers die over is gekomen naar de senioren.

Trainer Stef Sijbers, die aan zijn derde seizoen is begonnen, kan over een vrijwel fitte selectie beschikken. Alleen nieuwkomer Robert Willemse traint nog niet voluit mee. Hij keerde na vier seizoenen Blerick terug op het oude nest. Willemse is herstellende van een kruisbandoperatie die hij zeven maanden geleden onderging. "Het is twijfelachtig of Robert de competitiestart haalt", zegt trainer Sijbers. "De komende weken zal hij nog apart van de groep trainen."

De eerste oefenwedstrijd speelt de Venrayse eersteklasser op donderdag 10 augustus, uit tegen Nieuw Woensel. Op zondag 13 augustus speelt de Venrayse selectie om 11.00 uur een onderlinge wedstrijd. Venray oefent daarna nog drie keer uit. Tegen UDI'19 (19 augustus), RKVVO (22 augustus) en Volharding (12 september).


Eerste bekerronde start 3 september

VENRAY | De poulefase van het bekertoernooi is verplaatst van eind augustus naar de eerste drie zondagen van september. Dat komt doordat de voetbalcompetitie pas op zondag 24 september van start gaat. Dat is drie weken later dan normaal.

De eerste bekerronde werd de laatste jaren steevast in de laatste week van augustus binnen acht dagen (zaterdag-dinsdag-zaterdag) afgewerkt. De KNVB heeft dit jaar door de verlate competitiestart voor een andere opzet gekozen. In principe worden alle bekerduels zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld. Clubs kunnen in overleg afwijken naar bijvoorbeeld zaterdagavond. Het duel SSS'18-Venlosche Boys is vervroegd van 17 september naar donderdag 14 september.

Vooral het schrappen van dinsdag als vaste bekerspeeldag komt de clubs zeer gelegen. In de laatste dinsdag van augustus moesten studerende spelers vaak afzeggen vanwege introductieweken.

In eerste ronde zitten de eerste- en tweeklassers nog in aparte poules. Uit de groepen van Venray, SSS'18 en Volharding gaan de eerste twee clubs door naar de volgende ronde. Van de andere poules (derde tot en met vijfde klasse) bekert alleen de winnaar door. De tweede bekerronde staat gepland op zondag 12 november.

Venray moet als enige eersteklasser kunnen overleven in poule 71. "De bekerduels tegen tweedeklassers moeten we normaal gesproken alle drie winnen", zegt trainer Stef Sijbers. "Ondanks dat het soms lastige tegenstanders kunnen zijn."

De tweedeklassers SSS'18 (poule 66) en Volharding (poule 63) treffen slechts één eersteklasser, respectievelijk Venlosche Boys en Wittenhorst. Bovendien hebben beide clubs het 'geluk' dat ze twee keer thuis mogen spelen. Venray treedt alleen op 3 september aan voor eigen publiek. SHH uit Herkenbosch is dan de tegenstander. Op 10 september gaan de Venraynaren op bezoek bij Sparta'18 in Sevenum en op 17 september volgt het slotduel tegen Venhorst.

Op de eerste speeldag op 3 september staan al direct twee derby's op de rol: Oostrum-SVOC'01 en Leunen-Ysselsteyn.

Indeling eerste bekerronde

Poule 63

Blerick (2F)

Centrum Boys (2G)

Volharding (2H)

Wittenhorst (1D)

Poule 66

Limburgia (2G)

Spcl.Irene (2F)

SSS'18 (2H)

Venlosche Boys (1D)

Poule 71

SHH (2G)

Sparta'18 2F)

Venhorst (2H)

Venray (1D)

Poule 14

Holthees (5E)

Resia (4E)

Stormvogels (3D)

Volharding 2 (HK res.)

Poule 17

DSV (4G)

Excellent (3D)

Fiducia (5F)

Merselo (5E)

Poule 18

Astrantia (5G)

BVV'27 (5E)

Milsbeek (4G)

SVEB (4E)

Poule 24

Oostrum (4E)

SJVV (4F)

SPV (5F)

SVOC'01 (5E)

Poule 25

Leunen (4E)

Liessel (4F)

SV United (5E)

Ysselsteyn (3C)

Poule 28

DEV-Arcen (4E)

IVO (3C)

Rood Wit '62(4F)

Sporting ST (5E)

Programma

Zondag 3 september

Venray-SHH

Spcl.Irene-SSS'18

Volharding-Blerick

Holthees-Stormvogels

Resia-Volharding 2

Fiducia-Merselo

Astrantia-BVV'27

Oostrum-SVOC'01

Leunen-Ysselsteyn

Liessel-SV United

Sporting ST-Rood Wit'62

Zondag 10 september

Sparta'18-Venray

SSS'18-Limburgia

Centrum Boys-Volharding

Volharding 2-Holthees (12.00)

Merselo-DSV

BVV'27-Milsbeek

SJVV-Oostrum

SVOC'01-SPV

SV United-Leunen

Ysselsteyn-Liessel

IVO-Sporting ST

Zondag 17 september

Venhorst-Venray

SSS'18-Venlosche Boys (14 sep. 19.30)

Volharding-Wittenhorst

Holthees-Resia

Volharding 2-Stormvogels (12.00)

Merselo-Excellent

SVEB-BVV'27

SPV-Oostrum

SVOC'01-SJVV

Leunen-Liessel

SV United-Ysselsteyn

DEV Arcen-Sporting ST


Volharding 2 in bekertoernooi

VIERLINGSBEEK | Het tweede elftal van Volharding mag dit seizoen deelnemen aan het bekertoernooi voor standaardelftallen.

Volharding 2 verdiende de ticket door afgelopen seizoen de eerste periodetitel te winnen in de reserve hoofdklasse. Het reserveteam van Volharding is ingedeeld in poule 14 met buurman Holthees, Resia en Stormvogels.