Afbeelding
Foto:

Groot feest met 100 kaarsjes

Venray | Margot Stijns-Vroklage bereikt op woensdag 9 augustus een heuse mijlpaal. Op die dag viert zij haar honderdste verjaardag. De honderd kaarsjes blaast Stijns uit op Schiermonnikoog. De Venrayse heeft het Limburgse land al jaren verlaten, maar zij leest nog steeds iedere week trouw de Peel en Maas.

Mevrouw leerde haar schoonfamilie kennen toen zij als apothekers-assistente werkte in een apotheek in Zoeterwoude. Meneer Stijns studeerde medicijnen in Amsterdam en woonde in Echt. Om wat verandering te krijgen ging mevrouw Stijns-Vroklage destijds werken in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk van Stijns (vader van meneers Stijns) in Echt. Daar leerde zij haar man kennen. Als afgestudeerde huisarts trok de man van Stijns-Vroklage door het hele land voor bezoeken. Zo kwam hij ook in Venray terecht bij dr. Bloemen. Het tweetal ging in Hotel de Zwaan wonen. Toen Stijns-Vroklage zwanger werd van hun eerste dochter verhuisden zij naar de Stationsweg. Later toen haar man het rustig aan moest doen, is hij huisarts geworden. Toen vertrokken zij naar de St. Annalaan.

Daar kregen zij ook hun tweede dochter. Ze is ook actief geweest in de politiek. Ook zette zij zich in voor de verkoop van kinderpostzegels en het vrouwen Gilde. Ze heeft altijd alles per fiets gedaan, tenniste fanatiek en nog steeds volgt ze de grote toernooien op de voet.