Thema-avond Alzheimer Café

Venray | Het Alzheimer Café Venray is op maandag 14 augustus weer open.

Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema van de avond is: Muziek en zang. Muziek verbindt en is een prachtig communicatie middel.

Het Alzheimer Café Venray vindt plaats in De Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De avond wordt uiterlijk 21.30 uur afgesloten. De toegang is
gratis.


Expositie Willy van Bakel

Venray | Bij Cultura Venray in het Schoutenstraatje 15 is een expositie te zien van Willy van Bakel. Cultura Venray biedt haar ruimte aan om regionale kunst tentoon te stellen.

Door de wisselexpositie krijgen regionale kunstenaars een podium om eigen kunstwerken te laten zien. Van Bakel is na de Mulo ingestapt in de tweede klas van het LTS, waarna hij met een avondstudie NO akte metaalbewerking en akte handenarbeid begon. Deze laatste opleiding zette hem op het spoor van de kunst. Sindsdien hebben de kunsten hem niet meer losgelaten en nog steeds is hij hierin actief. Na zijn beroep als vakleerkracht metaalbewerking in het speciaal onderwijs, is hij als vrijwilliger gestart bij de Kunstwerkplaats. Hier kreeg Van Bakel de ruimte om vrij autonoom te werken en leerde hij zelfs nieuwe technieken, zoals brons gieten. Bij de expositie is duidelijk te zien dat door zijn achtergrond het ambachtelijke aspect overheerst.

De expositie is tijdens de openingstijden van Cultura Venray op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken.


Ieder kind
kan meedoen

Venray | Sporten, muziekles, schoolreisjes. Of er is een fiets nodig als je kind naar de middelbare school gaat. Niet iedereen kan het betalen. Toch is het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom kunnen ouders met een laag inkomen voor dit soort zaken een beroep doen op de kindregelingen in de gemeente
Venray.

Het JeugdSportFonds maakt het voor kinderen van 4 tot 18 mogelijk om lid te worden van sportverenigingen in Venray. Het fonds betaalt niet alleen de contributie, maar ook de nodige sportkleding en sportattributen tot maximaal 225 euro per jaar. Met een bijdrage uit het JeugdCultuurFonds kunnen kinderen meedoen met culturele activiteiten zoals muziek-, dans- of toneelles. De contributie- of leskosten worden vergoed, en eventueel ook attributen, kleding of instrumenten. De maximale bijdrage per kind is 420 euro per jaar. Meer informatie, voorwaarden en de inkomensgrens staan op www.venray.nl. Meer informatie verstrekt ook de intern begeleider van school of de gezinscoach.

Verder is er de stichting Leergeld Venray. Die vergoedt tot maximaal 350 euro per jaar, bijvoorbeeld schoolreisjes of schoolkamp. Of een fiets om naar school te fietsen. Een laptop om huiswerk op te maken. Of meedoen aan buitenschoolse activiteiten. Het motto van de stichting Leergeld Venray is 'Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen'. Een bijdrage van de stichting Leergeld kan worden aangevraagd via www.leergeldvenray.nl. Daar staat ook meer informatie over de voorwaarden.

En dan is er nog het Meedoenbudget voor kinderen van de gemeente Venray. Dat vergoedt tot maximaal 150 euro per jaar zaken die niet onder bovenstaande regelingen vallen. Educatieve, culturele en sportieve activiteiten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind en het mee kunnen doen. Denk hierbij aan een vergoeding voor kaartjes voor museum, bioscoop of zwembad. Maar ook voor een dagje pretpark. Of een bezoekje aan de kapper. Aanvragen kan via de gemeente Venray via www.venray.nl of bel: (0478) 52 33 33.


Ode aan de Peel

Venray | In vijf Peelgemeenten vindt van 10 tot 20 augustus het culturele zomerevenement Ode aan de Peel plaats, waarbij met theater, muziek en film een artistieke ode wordt gebracht aan het landschap en de geschiedenis van de Peel.

Zomer 2017 is dé tijd voor een bijzonder cultureel programma in Noord-Limburg en Brabant. Een combinatie van (streek-) muziek, theater en film, dat speciaal is opgezet rond de bioscoopfilm Portretten uit de Peel van de Limburgse cineast Wiek Lenssen. Deze film werd bekroond op het Limburgs Film Festival 2017 in de categorie Beste Lange Film. De muziek is in handen van Arno Adams.

Op donderdag 10 augustus is de film te zien in het Odapark in Venray. Aanvang 20.00 uur. Reserveren kan via e-mail wieklenssen@home.nl. Alle informatie over het evenement is te vinden op www.odeaandepeel.nl.