Deze week was er nog volop bedrijvigheid op de markt.
Deze week was er nog volop bedrijvigheid op de markt. Foto: Henk Lammen

'Schandalig dat er geen markt is'

Venray | Verschillende marktkooplieden zijn kwaad over de afgelasting van de weekmarkt op maandag 7 augustus. De markt moet wijken vanwege de kermis en de Binck Bank Tour. "Het is schandalig dat we weer niet mogen komen", foetert Frank van de Pavert. Volgens hem is de afgelasting geen uitzondering.

Door Willem Menting

Tijdens carnaval, tweede paasdag, tweede pinksterdag, kermis en als de ijsbaan op het Schouwburgplein staat, moet de markt namelijk ook al wijken. Van de Pavert verkoopt lederwaren en staat deze maand veertig jaar op de Venrayse markt. Bij geen enkele andere markt moet de ervaren koopman zo vaak plaatsmaken voor andere evenementen als in Venray. "We betalen wel gewoon stageld en kraamgeld. Het zou de gemeente sieren als we daar in ieder geval wat van terugzien. Bij de meeste andere markten komen ze altijd met gegronde redenen om de markt niet door te laten gaan. De markt kan toch eenmalig verplaatst worden?" Normaliter verhuist de markt tijdens de kermisweek naar de Julianastraat. Dit jaar zouden minimaal zeven marktkramen de eenmalige verhuizing doen. Het feest gaat dit jaar niet door vanwege de wielerronde de Binck Bank Tour. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik maandag sowieso niet op de markt zou staan. Ik ben op vakantie. Die plan ik altijd met de kermis. Misschien zit ik in een luxepositie. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen blij is met dit besluit." De Venrayse Gerry van Gemert begrijpt niks van het besluit. Zij staat in weer en wind op de markt. "Ik kijk altijd uit naar de markt tijdens de kermis. Dan draai ik vaak meer omzet en die kan ik eigenlijk niet missen. Dit is ook de periode dat er veel toeristen naar de markt komen. Dat lopen we allemaal mis'', baalt de sieradenverkoopster stevig.

Zie vervolg op pagina 3.


Dodelijk ongeval

Venray | Bij een bedrijf aan de Spurkterweg in Venray is maandag een medewerker om het leven gekomen. De politie bevestigde dinsdag dat het om een dodelijk bedrijfsongeval ging. Over de toedracht van het ongeval is niks bekendgemaakt. Ook de personalia van het slachtoffer zijn niet vrijgegeven. De Arbeidsinspectie was niet bereikbaar.