Afbeelding
Foto:

Zege Mia Achten

Oirlo | Het jaarlijkse jeu-de-boulestreffen in Oirlo op de laatste zaterdag in juli tussen de KBO-leden van Castenray, Oostrum en Oirlo kende ook dit jaar weer een spannend verloop.

Mia Achten uit Oirlo werd na drie speelronden de winnares, gevolgd door Gerrit Pelzer en Joos Direks (beiden Oostrum).


MGC Venray

Venray | Gerrit Janssen heeft de twaalfde speeldag op zijn naam geschreven. Vanwege de wind waren lage scores zeer moeilijk.

Janssen was met 83 slagen de sterkste en klopte Bets Wilms met 6-0, die overigens ook een goede wedstrijd speelde en met 100 slagen tot haar beste seizoenprestatie kwam. Gerrit Vermeulen (85) verslikte zich een rondje in Jan van der Haghen en won daarom met slechts 4-2. Harrie Lenssen en Huub Straatman waren qua scores aan elkaar gewaagd, maar Straatman revancheerde zich na het verlies van de eerste ronde prima en won de overige twee ronden gedecideerd: 4-2 winst. Hij tekende 23 lagen ook voor de laagste ronde van de dag. De dertiende speeldag werd een prooi voor Huub Straatman. Hij was met 73 slagen een slag beter dag Gerrit Janssen (74), die echter met 21 slagen wel de laagste ronde liet noteren en dat betekende tevens zijn beste seizoenprestatie. Harrie Lenssen (83) bleek een fractie (één slag) sterker dan zijn opponent Gerrit Vermeulen en wist ook twee ronden te winnen, waardoor Lenssen met 4-2 aan het langste eind trok. Gerrit Janssen had geen enkele moeite met Gerrie Janssen: 6-0. Huub Straatman en Jan van der Haghen (27 en 26), die de eerste twee ronde geweldig goed speelde, wist in de eerste ronde een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar Straatman stelde alsnog orde op zaken en versloeg Van der Haghen met 5 tegen 1.

In de stand blijft Jan Engels met 3 punten op kop, gevolgd door Gerrit Janssen (5), Huub Straatman (7) en Jan van der Haghen met 10 punten.


ATV Venray

Venray | Uitslag 40e Rheinuferwalking Duisburg: Paul Coppus liep de 7,56 kilometer Walking langs de Rijn. In een sterk veld werd hij dertiende in de categorie Männer in 58,31 minuten.