Afbeelding
Foto:

Succes voor Kevin van Leuven

Swolgen | Tijdens twee wedstrijden op circuit Dyon Prenois (Frankrijk) wist motorcrosser Kevin van Leuven uit Swolgen twee tweede plaatsen te halen. Daarmee is Van Leuven weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap. "Ik ben heel tevreden, dit geeft enorm veel moed voor de rest van het seizoen."

Nadat Van Leuven uit Swolgen de laatste race geteisterd werd door technische problemen en de race aan zijn neus voorbij moest laten gaan, nu dan eindelijk succes. Tijdens de wedstrijden voor het open Nederlands wegracekampioenschap domineerde hij de kwalificaties en mocht vanaf poleposition vertrekken.

In de eerste race, die vroegtijdig werd gestaakt, lag Van Leuven op een tweede plaats. In de tweede race was hij in een spannend gevecht gewikkeld met de motorcrossers Van der Sluis en Van Straalen. In de laatste bocht kon Van der Sluis nog net voorbij een achterblijver komen en pakte de winst. Van Leuven streefde in de slotfase Van Straalen voorbij en eindigde als tweede. Van Leuven: "Ik had natuurlijk graag op het bovenste treetje gestaan, maar ik ben tevreden dat we nu de snelheid hebben voor de rest van het seizoen om voor de winst mee te doen. Tweemaal tweede zijn veel punten voor het kampioenschap. We hebben veel problemen gehad en het ziet er nu goed uit. Volgende week ga ik een wedstrijd rijden in het British superbike kampioenschap. Ik rijd hier met mijn eigen motor in de Dickies supersport onder de vlag van G&S Racing, mijn voormalige team in het BSB. Ik kan hier weer mooi op scherp komen te staan, want hier is veel rijtijd en een pittige competitie."

De volgende wedstrijd op de OW-cup kalender is op zondag 27 augustus op circuit Oschersleben. Foto: Peter van de Water.