Afbeelding
Foto:

Brent Janssen kampioen mennen

Swolgen | Brent Janssen uit Swolgen heeft met zijn pony Hielke beslag weten te leggen op het kampioenschap eenspan pony's in klasse M op de districtskampioenschappen Zuid van het samengesteld mennen in Geldrop.

De 15-jarige Janssen startte drie jaar geleden met mennen en omdat jeugdruiters schaars zijn werd hij meteen bij de senioren ingedeeld. Zijn pony Hielke heeft hij zelf opgeleid met hulp van trainer Frank Knoops en dressuurondersteuning van moeder Leontine.

Na afgelopen jaar in klasse L het reservekampioenschap op te eisen volgde promotie naar de M klasse. Hier wist hij dit jaar alle wedstrijden te winnen en verscheen licht favoriet in Geldrop aan de start. In de dressuur wist hij meteen een voorsprong van 4 punten te nemen door een uitstekende proef.

Ook in het tweede onderdeel, de vaardigheid, wist hij alle balletjes op de pionnen te houden en bleef binnen de tijd, zodat zijn voorsprong in tact bleef. In het derde onderdeel, een marathon over zes hindernissen, liet hij er vanaf het begin geen gras over groeien en wist de snelste tijd op vier van de zes hindernissen te rijden. Bijna ging het nog mis op hindernis twee toen twee wielen van de koets door de snelheid van de grond gingen maar geluk hoort er ook een beetje bij toen de koets toch in het spoor bleef.

Hij wist uiteindelijk zijn voorsprong tot bijna tien punten uit te bouwen door zowel de dressuur, vaardigheid als marathon te winnen en toonde zich ondanks zijn jeugdige leeftijd een overtuigd kampioen van Zuid Nederland.