Onderzoek
naar kermissen

Venray | De gemeente Venray gaat een onderzoek doen naar de organisatie en de beleving van de kermissen in de gemeente.

Voor het onderzoek wordt de mening van bezoekers, kermisexploitanten, horeca en bij de kermis betrokken ambtenaren gevraagd. De onderzoekers spreken ook met vertegenwoordigers van de dorpen. Het gemeentebestuur wil met het onderzoek zo objectief mogelijk de sterke en de minder sterke punten van de kermissen in Venray en op de kerkdorpen in beeld brengen. Ook wil de gemeente weten waar in de toekomst kansen liggen voor de kermissen en welke bedreigingen er zijn.

Het initiatief komt van kermiswethouder Ike Busser. Hij vindt het belangrijk om te weten hoe de kermissen er voor staan en te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. Wethouder Busser: "We zijn als gemeente best tevreden met onze kermissen en we denken dat de meeste betrokkenen en bezoekers dat ook zijn. Maar het is toch goed om af en toe eens kritisch naar je eigen verrichtingen te kijken. En naar trends en ontwikkelingen in de samenleving. We krijgen bijvoorbeeld met steeds strengere veiligheidseisen te maken. Zijn we in staat daar blijvend aan te voldoen?"

Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau Stout Groep, samen met onderzoeksbureau Toponderzoek. Het onderzoek bestaat uit een enquĂȘte via het digitale burgerpanel en uit interviews met betrokkenen en bezoekers. Het kan dus zijn dat bezoekers op de kermis een korte vragenlijst krijgen voorgelegd. Deelnemen aan het onderzoek is uiteraard vrijwillig en anoniem.