Twee prijswinnaars: de blauwe Triumph MK2 van Theo Rutten en de groene Porsche Targa.
Twee prijswinnaars: de blauwe Triumph MK2 van Theo Rutten en de groene Porsche Targa. Foto: Henk Lammen

Prachtige oldtimers

Venray | Venray stond afgelopen weekend weer volledig in het teken van klassieke auto's. De 23e editie van de toertocht van Venray Oldtimer City trok dit jaar zo'n 400 deelnemers.

De pleinen in Venray stonden weer vol met prachtige juweeltjes van auto's uit lang vervlogen tijden. Veel Britse klassiekers zoals Triumph, MG, Rolls Royce, Wolseley en Austin Healey, maar ook andere klassiekers van Europese makelij zoals Porsche, Mercedes, Citroen, Peugeot en Volkswagen. Uiteraard waren er ook de Amerikaanse krachtpatsers met de Chevrolet Corvette en Ford Mustang present. "Dit was qua deelnemersaantal absoluut een topeditie", aldus voorzitter Henk Willems van VOC. Na twintig jaar was het voor Willems zijn laatste editie als bestuurslid, waarvan zeventien jaar als voorzitter.

Een Mercedes 170S Cabriolet uit 1950 werd uitgeroepen tot mooiste klassieke auto van de 23e editie van de oldtimer toertocht in Venray. Gerrie Janssen uit Siebengewald is eigenaar van de Duitse klassieker. De tweede plaats ging naar Venraynaar Theo Rutten. Hij is de trotse eigenaar van een Triumph Spitfire MK2 uit 1966. Paul Tonnaer uit Heeze mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Hij is de bezitter van een Porsche 911 Targa uit 1972.

Oldtimerliefhebber Henk Achten uit Venray reikte de prijs uit voor de mooiste Britse klassieker. Die eer ging naar Piet Peeters uit Overloon met zijn Rolls Royce 20 HP 3 position drophead uit 1924.