Gipsy op zomerpodium

Horst | Het zomerterras van Cambrinus in Horst wordt op zondag 6 augustus opgeluisterd met een optreden door zigeunergitarist Manito.

Als kind raakte Manito verslingerd aan de Spaanse gitaar en ontwikkelde hij zich tot virtuoos op dit instrument. Door veel met andere muzikanten te spelen en zelfstudie heeft Manito een karakteristiek geluid ontwikkeld. Zijn spel is intuïtief en heeft veel dynamiek. Dankzij de vele improvisaties klinkt zijn muziek spontaan. Hij beheerst met gemak alle aan zigeunermuziek verwante stijlen zoals gipsy traditionals uit de Sinti- en Romacultuur en muziek in de sfeer van de beroemdste zigeunermuzikant aller tijden, Django Reinhardt, die met Hot Club de France grote successen vierde. Dit optreden begint om 16.00 uur en de entree is vrij.


Summerfestival

Lottum | OJC Canix houdt van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus voor de vijfde maal het Beatz & Bandz festival bij Rijhal Hoogveld in Lottum.

De bezoekers worden getrakteerd op verschillende nationaal en regionaal bekende artiesten. Verdeeld over verschillende volledig aangeklede podia zetten de artiesten optredens neer. Op het programma staan Ruthless, Rugged & De Fissa, Distortion, Black Wizard, Puinhoop Kollektiv & Jop Cox, Lukazz en Three Amigos & The Soup. Informatie: www.beatzandbandz.nl.