Opening van uitkijktoren in Wellerlooi

Wellerlooi | Uitkijktoren Wellerlooi wordt op vrijdag 1 september officieel geopend. (Oud)wethouders van de gemeente Bergen gaan enkele kanonschoten lossen om deze aanwinst voor de regio te openen.

Na de opening draait dj Guido Jans van DDM Entertainment muziek voor jong en oud. Rond 22.30 uur is er een vuurwerkshow bij de Uitkijktoren. Zangeres Anita Meyer zorgt voor de finale van de eerste editie van TorenPop. Bij diverse foodtrucks kan genoten worden van (streek)gerechten en de kinderen zijn welkom op het kinderplein. Daar kunnen ze zich uitleven op een springkussen, zich laten schminken of deelnemen aan een ballonnenwedstrijd waarmee prijsjes te winnen zijn. De entree is gratis. Meer informatie: www.uitkijktorenwellerlooi.nl.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo worden op zondagmiddag 6 augustus diverse oude ambachten gedemonstreerd.

Kinderen kunnen dierfiguren maken van hout. Muziekgroep 4 you uit Meerlo zorgt voor de vrolijke noot. Bezoekers kunnen tevens de wisselexpositie Onderweg, van karrenspoor tot A73 bekijken. Tot en met vrijdag 1 september is er elke dag van de week van 14.00 tot 16.00 uur een activiteit voor kinderen.