LK voor ruiters

Kronenberg | Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus vinden de Limburgse ruiterkampioenschappen plaats bij ruiter- en ponyclub Sevenum op het evenemententerrein in Kronenberg.

Dat weekend komen de beste ruiters en amazones van Limburg aan de start om te strijden om de Limburgse titels. Naast de spring- en dressuurwedstrijden vinden er diverse shows plaats. Deze Limburgse Kampioenschappen staan volledig in het teken van Gezondheid. Er worden diverse extra activiteiten georganiseerd en er wordt een compleet gezondheidsplein opgebouwd.

De wedstrijden voor paarden en pony's worden afgewisseld met hippische shows. Zo is er op zaterdagmiddag op het hoofdterrein een clinic van de bekende internationaal springruiter en winnaar van Olympisch zilver Albert Voorn. Op zondagmiddag komen rond de klok van 15.00 uur de Future Guys in actie. In een zeer spectaculaire show halen zij op speciaal getrainde westernpaarden in een razendsnel tempo de meest adembenemende stunts uit. In samenwerking met De Gezondste Regio 2025 staat tijdens de kampioenschappen het thema Gezondheid centraal. Er wordt van alles rondom dit thema georganiseerd. Zo wordt e op vrijdag in de consumptietent een speciale seniorenmiddag georganiseerd. Ongeveer 250 ouderen uit Sevenum en omgeving worden die middag gastvrij ontvangen en krijgen een gezellige middag aangeboden. Daarnaast vindt er op zaterdagmiddag een hippische wandeltocht plaats. Wandelaars starten vanaf het wedstrijdterrein tussen 12.30 en 13.00 uur en lopen in een 12 km lange tocht door het hippisch gebied. De pauzeplek is de nieuwe accommodatie van springruiter Leon Thijssen. Op het wedstrijdterrein wordt ook een compleet gezondheidsplein ingericht. Diverse bedrijven en instellingen staan in hun stands voor u klaar om u te informeren over Gezondheid en daarnaast kunt u uiteraard proeven van vele gezonde producten. Gedurende beide dagen vinden er in de speciale presentatietent verschillende presentaties plaats, die allemaal één ding gemeenschappelijk hebben: het thema Gezondheid staat centraal! Op het gezondheidsplein is ook de Stichting Wens in Beweging als goede doel aanwezig. Naast de stands vinden er op het gezondheidsplein ook diverse andere demonstraties plaats. Zo worden er op zaterdagmiddag dansdemonstraties gegeven en ook worden er bootcamp demonstraties gehouden. Op zondagmiddag kunt u kennismaken met de voltige-sport, dit kan omschreven worden als turnen op een echt paard. Verder zijn er zaterdag en zondag stokpaardenraces waar iedereen aan kan deelnemen. Voor kinderen worden onder andere de stokpaardenraces georganiseerd. Daarnaast is er gedurende beide dagen een echte kinderboerderij met diverse dieren aanwezig. Verder is er een springkussen en is er voor kinderen de mogelijkheid om geschminkt worden. Op zondagmiddag komen de mensen van hippisch centrum Caprilli uit Panningen naar het evenement en kunnen kinderen onder professionele begeleiding zelf pony rijden. Het evenement is entreevrij. Meer informatie is te vinden op www.paardensportsevenum.nl.