Afbeelding
Foto:

Nieuwe eigenaren:
Berly-Fleur wordt Bloems

Overloon | Het zijn spannende weken voor José Vogelsangs en Lieke Zeegers. Het tweetal opent op 1 september bloemenzaak Bloems aan de Venrayseweg in Overloon. Op dit moment is Berly-Fleur nog gevestigd in de winkel. Onderneemster Liny Nellissen vindt het na 38 jaar mooi geweest. Zij draagt haar Berly-Fleur dan ook over aan het enthousiaste duo. "Het is super spannend, maar wel heel erg leuk", zegt Lieke. Hoveniersbedrijf Berly-Fleur blijft overigens nog wel bestaan.

De 62-jarige Liny draait haar winkel op 19 augustus voor de laatste keer. Daarna wordt de bloemenwinkel verbouwd en omgetoverd tot Bloems. "Het is super geweest. Ik ben nooit met tegenzin naar de zaak gegaan. Geen enkele dag. Misschien is dit dan ook wel het juiste moment om te stoppen, maar dat kan ik nu nog niet zeggen'', vertelt Liny.

José en Lieke zijn geen onbekenden van Nellissen. Lieke werkt op dit moment al bij de bloemist en José is in het verleden 12,5 jaar werkzaam geweest bij Berly-Fleur. "We hebben eigenlijk altijd contact gehouden", bekent José. "Op een feestje van een oud-collega werd ooit als grap verteld dat wij de zaak moesten overnemen. Door dat geintje zijn we er wel serieus over na gaan denken."

Het duo heeft het vooral als vriendinnen erg gezellig. Toch moeten er ook zakelijke beslissingen genomen worden. "Dat weten we maar al te goed. Dat gaat ons zeker lukken. We hebben erg veel zin om aan de slag te gaan."

Tien dagen geven Lieke en José elkaar om de zaak volledig in te richten naar hun smaak. "Er komt een koelcel voor de bloemen en we willen er wel onze eigen plek van maken", zegt Lieke. Compagnon José vult haar aan: "We willen een winkel worden voor alle generaties." Tijdens het openingsweekeinde van 1 tot en met 3 september maakt iedere betalende klant kans op een half jaar lang gratis bloemen. www.bloems-overloon.nl.

Afbeelding