Afbeelding
Foto:

Vier generaties

Venray | Vier generaties in de gemeente Venray. Overgrootoma Jo Claessens-Hendrikx (87 jaar), oma Ans Oomen-Claessens (59 jaar), moeder Linda Oomen (29 jaar) en baby Suus van Bussel. Suus is geboren op 5 juni geboren.


Dirk Scheele in openluchttheater

Overloon | Dirk Scheele treedt op zaterdag 12 augustus om 14.30 uur op in Openluchttheater Overloon. In de solovoorstelling Z'n leukste liedjes zingt Scheele liedjes. Per voorstelling varieert het repertoire, en wordt al naar gelang de situatie en sfeer afgestemd op het jonge publiek. Natuurlijk is er volop ruimte voor verzoeknummers. Diverse genres als rock & roll, blues, pop en wereldmuziek passeren de revue in een eigen herkenbare stijl, die Scheele vertaalt naar het niveau van de kinderen. De liedjes zijn afwisselend, ingetogen en opzwepend, kunnen gemakkelijk meegezongen worden en nodigen uit om actief mee te doen. Scheele is regelmatig met zijn liedjes en televisieprogramma's te zien op de kinderzender Nickelodeon. Hij heeft een groot aantal cd's en dvd's voor kinderen uitgebracht en hij ontving voor De Liedjesspeeltuin een speciale award voor 100.000 verkochte cd's.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis De Pit in Overloon.


Crescendo

Seniorenkoor Cresendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729.


Zangers van St. Frans

Repetitie vrijdag 25 augustus voor alten en sopranen om 19.15 uur. Om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Zondag 27 augustus deelname aan Schijt aan de Grens. Zondag 3 september zingen in de Paterskerk. Jongens en meisjes vanaf acht jaar, die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.


Uitvaartkoor Paterskerk

Maandagen 14 en 28 augustus repetitie van 10.00 tot 11.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg. Nieuwe leden zijn van harte welkom op een van de repetities. Voor informatie kan contact worden opgenomen met André van Steen via telefoon 588131 of e-mail avansteen@home.nl.


Oud papier

Zangers van St. Frans haalt op woensdag 9 augustus oud papier op in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant gereed zetten. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.


Statiegeldactie voor Unicef

Unicef houdt in augustus een statiegeldactie bij EmTe supermarkt en vanaf medio augustus tot medio september bij supermarkt Plus in Venray. Het winkelend publiek kan statiegeldbonnetjes deponeren in een bus van Unicef. Dit jaar richt Unicef zich vooral op de strijd tegen kinderarbeid in de cacao-industrie in Ivoorkust. Zwaar en gevaarlijk werk berooft in Ivoorkust 1,4 miljoen kinderen van hun kindertijd. Zij gaan vaak niet naar school en werken onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Met de statiegeldbijdragen kan aan kinderen die daarvan de dupe zijn weer een beetje hoop op een beter leven worden gegeven.


Lourdesreis

De Lourdesreis van 2 tot en met 7 september was snel volgeboekt, vandaar dat Lourdesgroep Maas en Peel in overleg met het huis voor de Pelgrim (OLB) besloten heeft om nog een vliegreis naar Lourdes te houden van 7 tot en met 12 september. Er wordt verbleven in een gerenommeerd hotel waar diverse faciliteiten aanwezig zijn voor rolstoelen en er zijn aangepaste kamers. Verder zijn er Nederlandse artsen aanwezig voor eventueel consult of behandeling. De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen, jong of al ouder. Voor CZ verzekerden kan een hoge korting aangevraagd worden. Voor informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676 of 06-23532814.


Geslaagd Vrijwilligerscafé

Het vrijwilligerscafé had donderdag zijn tent opgesteld bij café Hulsman in Venray. Het thema was Vrijwilligers op het plein en hiervoor waren alle vrijwilligers uit Venray uitgenodigd. Het werd een gezellig en levendig café met muziek van Henk Deters. Deters betrok de aanwezigen bij al zijn gedichten en luisterliedjes en de aanwezigen konden volop meedoen. Een van de vrijwilligers op het plein Sjang Vollenberg was uitgenodigd om de aanwezigen het een en ander te vertellen over werken op het plein. Het volgende café is op donderdag 31 augustus bij café Hulsman van 19.00 tot 21.00 uur. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.


Streekfestival bij De Pelen

Wie van streekmuziek houdt kan op zondag 6 augustus zijn hart ophalen bij Buitencentrum De Pelen. Vanaf 12.30 uur is er een gevarieerd festival met Brabantse en Limburgse muzikanten uit de omgeving van Nationaal Park De Groote Peel. Op het voorterrein van het Buitencentrum treden de hele middag blazers- en zanggroepen op. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. De muzikale aftrap is voor Musikfreunde Zum Grünen Kranz uit Geldrop. Deze Brabantse muziekvriendenclub bestaat uit achttien leden die de Egerländer muziek een warm hart toedragen. Daarna is het podium voor Seniorenorkest Cranendonck, gevolgd door de Nederweerter Coconblazers. Na de pauze sluiten de Cranendonckers weer aan en spelen deze twee orkesten samen nog een aantal nummers. Onder leiding van dirigent Had Geurtjens wordt er een goed klinkend en samenhangend geheel van gemaakt. Vervolgens is het tijd voor zang met Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert. Zij brengen traditionele Shanty's en zeemansliedjes ten gehore. Voor of na een muziekvoorstelling kan een wandeling gemaakt worden in het natuurgebied. Er zijn drie uitgezette wandelroutes, waarvan er een geschikt is voor rolstoelers.


PC Ons Genot

Aniek Litjens heeft in dressuurklasse L2 met paard Sun de Libera CL de eerste prijs behaald in Someren-Heide. Juliette Philipsen-Direks werd in dressuurklasse B met Hester-Balia eerste in de Peelbergen.


PC St. Jan

Willemijn van Rooij heeft met pony Willow Tree Garwyn de tweede prijs in ontvangst mogen nemen in klasse C L2 met 196 punten op een wedstrijd in De Peelbergen. Hieke Kreuzer behaalde de eerste prijs met Hijker Forest Collin in klasse D L1 met 210,5 punten. Lenneke werd met Lola tweede en derde in klasse DE B met 208 en 200 punten. Bij het springen behaalde Bart Philipsen de overwinning in klasse CB met zijn pony Prins. Met Jumping Jewel mocht hij ook nog een derde prijs in ontvangst nemen in klasse CB. Bij de paarden ging Petra van Dijck-Claessens van start. Met G-Star behaalde ze de eerste prijs in klasse L. Met Gantira wist ze de overwinning te behalen in klasse M. In deze klasse behaalde ze ook nog een negende prijs met G-Star en in klasse Z werd ze derde met Bon A'parte.


Steun Zonnebloem

De Zonnebloem afdeling Rooy doet mee met de Rabobank Clubcampagne. Klanten van Rabobank Venray ontvangen vanaf 26 september een stemkaart per post van de bank. Zij kunnen daarop vijf stemmen uitbrengen en daarvan mogen er twee per persoon naar de Zonnebloem afd. Rooy uitgebracht worden. De overige drie stemmen kunnen op andere verenigingen worden uitgebracht. Hoe meer stemmen, hoe hoger het geldbedrag dat De Zonnebloem afdeling Rooy mag ontvangen als extra inkomsten voor de clubkas.


Kunstdorp Sint Anthonis

Sint Anthonis is op zondag 3 september tussen 11.00 en 17.00 uur voor de dertiende keer een internationaal Kunstdorp. Tijdens deze kunstmanifestatie op De Brink en in het gemeentehuis presenteren meer dan zestig professionele kunstenaars hun werk. Zijn tonen een actueel kunstaanbod met uiteenlopende stijlen en technieken. De meeste kunstenaars komen voor de eerste keer naar De Brink en de andere kunstenaars laten nieuw werk zien.


HSV 't Alvertje

Uitslag van de eerste marathonwedstrijd: 1. Mark Janssen. 2. Wim Evertz. 3. Antoon Sanders. 4. Ulli Greifenstein. 5. Peter Gerrats. Na de vakantie, op woensdag 23 augustus, gaat het wedstrijdprogramma verder met de woensdagmiddagcompetitie najaar. Aanmelding kan tot donderdag voorafgaande aan de wedstrijd, 20.00 uur, bij Henk Theeuwen, telefoon (0478)571311 of via e-mail henk.theeuwen@home.nl. Nieuwe leden kunnen voor een vispas terecht bij Van de Ligt Allicht in Wanssum en bij dierenspeciaalzaak XXL in Venray. Wie lid wil worden kan contact opnemen met Pieter Kunen via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of via telefoon (077)3662920.

Afbeelding