Afbeelding
Foto:

Certificaten voor huisartsen

Venray | Twee huisartsenpraktijken in de gemeente Venray hebben een kwaliteitscertificaat behaald. Huisartsenpraktijken Buitenlust en De Wildenberg kregen het HaZo24-certificaat, een kwaliteitsnorm ontwikkeld voor kwaliteitsverbetering binnen de huisartsenzorg.

De patiënt staat binnen dit kwaliteitssysteem centraal en is het uitgangspunt bij het maken van verbeterplannen als het gaat om continuïteit van zorg, effectieve zorgverlening en het aanbieden van de juiste zorg. Met het behalen van het certificaat leggen de praktijken een stevige basis voor continue verbetering van de kwaliteit van zorg, een punt dat bij alle huisartsenpraktijken in de regio hoog op de agenda staat. De praktijken ontvingen het certificaat, samen met nog tien andere praktijken uit de regio, uit handen van Marcel de Bruijn van Lloyd's Register.

Het HaZo24-implementatietraject startte in Noord-Limburg in 2014, met als doel om eind 2017 alle huisartsenpraktijken in de regio en de koepelorganisatie Cohesie te certificeren. Momenteel zijn de laatste praktijken in de afrondende fase van het implementatietraject. Naar verwachting ronden zij het traject in het najaar af, waarna alle Noord-Limburgse huisartsenpraktijken in het bezit zijn van een kwaliteitscertificaat.