Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities op woensdag zijn van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Confetti is nog op zoek naar mannenstemmen. De eerstvolgende repetitie is op 30 augustus. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of even langskomen op woensdag.


Uitvaartkoor Paterskerk

Repetities op de maandagen 31 juli en 14 augustus van 10.00 tot 11.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg. Nieuwe leden zijn welkom op een van de repetities. Voor informatie kan contact worden opgenomen met André van Steen via telefoon 588131 of via e-mail avansteen@home.nl.


Crescendo

Seniorenkoor Cresendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729.


Zangers van St. Frans

Repetitie voor alten en sopranen op vrijdag 25 augustus om 19.15 uur. Om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Zondag 27 augustus deelname aan Schijt aan de Grens. Zondag 3 september zingen in de Paterskerk. Jongens en meisjes vanaf acht jaar, die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.


Schijt aan de Grens

In het Venrays Museum is van 29 juli tot en met 17 september het werk te zien van zo'n dertig kunstenaars uit Brabant en Limburg. Harm Rutten heeft een tentoonstelling samengesteld van schilderijen, beeldhouwwerken, collages en constructies, die in de grote hal van het nieuwe museum aan het stadspark in Venray prachtig tot hun recht komen. De kunstenaars zijn allemaal werkzaam aan weerszijden van de grens tussen Brabant en Limburg ter hoogte van de gemeentes Venray en Boxmeer. De een heeft haar sporen al verdiend, zoals blijkt uit feit dat zij ook in de Fundatie in Zwolle geëxposeerd heeft. De ander klopt net aan het venster. De kunstenaars hebben de meest uiteenlopende technieken gebruikt. De een hanteert hamer en beitel om uit steen of hout een beeldhouwwerk te laten groeien. De ander verwerkt vilt tot wanddecoraties of 'beeldhouwwerken'. Een derde maakt intrigerende bouwwerken van piepschuim. Weer een ander verwerkt een oneindig aantal afgestreken lucifers tot een appel van niet te vermijden omvang. Iemand boetseert uit metaal hout en polyester mensfiguren, die ons confronteren met onze vergankelijkheid. Woorden zijn maar een flauwe afspiegeling van al de kunst, die een vooruitblik geeft op de betoverende, soms confronterende, maar ook ontspannende en ludieke vormen, die tijdens het weekend van Schijt aan de Grens op 26 en 27 augustus in 't Helder in Overloon, Hoeve de Knol in Smakt/Holthees, Atelier Studio Haan in Geijsteren en het St. Annaterrein in Venray te zien zijn. verder zijn er muzikale, culinaire en andere kunstuitingen. Zie voor meer informatie www.venraysmuseum.nl.


50+ Wandeling

WSV De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 31 juli een groepswandeling van 10 kilometer. De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaats.


Lourdesreis

De Lourdesreis van 2 tot en met 7 september was snel volgeboekt, vandaar dat Lourdesgroep Maas en Peel in overleg met het huis voor de Pelgrim (OLB) besloten heeft om nog een vliegreis naar Lourdes te houden van 7 tot en met 12 september. Er wordt verbleven in een gerenommeerd hotel waar diverse faciliteiten aanwezig zijn voor rolstoelen en er zijn aangepaste kamers. Er zijn Nederlandse artsen aanwezig voor eventueel consult of behandeling. De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen, jong of al ouder. Voor CZ verzekerde kan een hoge korting aangevraagd worden. Voor informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676 of 06-23532814.


Drive-in movie

Stichting Cultuurpodium Geijsteren houdt op zaterdag 2 september vanaf 20.30 uur een Drive-in movie bij Kasteelruïne Geijsteren. Op een groot scherm wordt een originele, hartverwarmende en komische feelgood film vertoond die het verhaal vertelt van een meisje dat mee mag doen aan een nationale schoonheidswedstrijd. Samen met haar mentaal misschien niet helemaal gezonde familie begint ze aan een honderden kilometers lange reis in een volkswagen busje. Onderweg gebeuren er hilarische dingen. Geniet vanuit de auto van deze film. Wie zonder auto komt kan plaatsnemen op een van de stoelen. Kaarten zijn te bestellen via www.cultuurpodiumgeijsteren.nl, via e-mail info@cultuurpodiumgeijsteren.nl, aan de kassa of via telefoon (0478)546684.


Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 15 augustus, 19 september in de Groene Kruis winkel aan de Schoolstraat 7 in Venray. Voor informatie en een afspraak bel naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via www.rijbewijskeuringsarts.nl. Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn welkom.


Samen naar Lourdes

Parochianen van Maria Moeder van de Kerk en Stichting Lourdesfonds Gemeente Sint Anthonis kunnen op zaterdag 14 oktober mee met de bisdombedevaart onder leiding van bisschop Gerard de Korte per bus en TGV naar Lourdes. De pelgrims worden met een speciale VNB-bus opgehaald. Jong of oud, ziek of gezond, gelovig of niet gelovig, iedereen kan mee op bedevaart naar Lourdes. Interesse om mee te gaan of meer informatie? Neem contact op met Riek van Raaij via telefoon (0485)382193.


Ledendag ZijActief

ZijActief Limburg gaat op dinsdag 10 oktober naar de speciale jubileumeditie van de HILTHO in Horst. Het evenement bestaat 50 jaar en is één van de grootste lifestyle beurzen van Nederland. Dit jaar gaat HILTHO Back tot the Sixties. Het wordt een feest van herkenning en verbazing. Met meer dan 350 stands is er veel te zien en te beleven. Test de nieuwste elektrische fietsen, probeer de meest comfortabele bedden en laat je inspireren door de laatste trends op het gebied van gezonder leven en wonen. ZijActief heeft een speciaal beursprogramma voor haar deelnemers. Vanaf 10.30 uur is er een afwisselend programma inclusief lunch met onder andere de zingende slager uit Horst, anekdotes over Ghielen Touringcarbedrijf en gedichten door ZijActief lid Annelies Hermans. In de middag bezoekt de groep het lifestyle evenement. Opgeven kan tot woensdag 6 september. Ook niet-leden kunnen zich opgeven bij een afdeling bij hun in de buurt of bij het servicebureau via zijactief@zijactieflimburg.nl. Voor meer informatie over het programma, busvervoer en de kosten of andere activiteiten van ZijActief Limburg ga naar www.zijactieflimburg.nl.


Vakbeurs Uiterlijke Verzorging

Het uitnodigingsbeleid van Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Venray is dit jaar aangescherpt om de kwaliteit van bezoekers verder te verhogen. Hierdoor komen deelnemers op de beursvloer in contact met bezoekers die werkzaam zijn in de vijf beautybranches: pedicures, nagelstylisten, schoonheidsspecialisten, visagisten, masseurs en aanverwante segmenten. De eerste editie met deze nieuwe opzet is op 14, 15 en 16 oktober in Evenementenhal Venray. Vakbeurs Uiterlijke Verzorging zit behoorlijk in de lift in het Noord-Limburgse Venray. Vorig jaar namen honderd exposanten deel aan de beurs, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2015. Ook het aantal bezoekers nam explosief toe tot 4600.

"We willen dit jaar deze positieve lijn doortrekken en gaan ons daarbij richten op de kwaliteit van de bezoeker. Zo hebben we een leeftijdsgrens van 16 jaar gesteld en spitsen wij onze marketing verder toe op de professional", zegt organisator Giny Hurink. Verder investeert de organisatie net als vorige jaren in een op maat gemaakt programma voor elke beautybranche. Er is een Massage Plein met doorlopend demonstraties van diverse technieken door Magneet Massage en Kathleen Kay Cosmetics. Daarnaast verzorgt Bellabaci op haar stand cupping demonstraties, een oude Chinese massagetechniek. Visagisten kunnen terecht op het Visagieplein voor demonstraties. Op de zondag zijn er ook wedstrijden visagie. Schoonheidsspecialisten kunnen deelnemen aan gratis open trainingen gericht op huidverzorging en -verbetering. Ook de demonstraties van de massagetechnieken zijn voor schoonheidsspecialisten interessant. Op Nagelplein zijn doorlopend workshops te volgen en op zondag zijn er nagelwedstrijden. Aan het programma voor pedicures wordt op dit moment gewerkt. Vakbeurs Uiterlijke Verzorging is alle drie de dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.vakbeursuiterlijkeverzorging.nl.


Heidewandeling

In Nationaal Park De Maasduinen vindt op zondag 6 augustus om 10.00 uur een excursie plaats. De wandeling start vanaf ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer in Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. Het is bijna augustus en dat betekent dat de heide weer gaat bloeien. De komende maand kleurt de heide paars. Op Landgoed de Hamert groeit hoofdzakelijk struikheide. Dit plantje heeft paarse, trosvormige bloemen. Om de heide in topconditie te houden, wordt de heide begraasd door Kempische heideschapen. Ze houden zo de grassen en onkruid tussen de heide kort zodat dit niet kan overwoekeren. Met een beetje geluk komen de wandelaars deze dieren tegen. De Maasduinengidsen gaan er van alles over vertellen.


Venrayse kermis 2017

De kermis in Venray wordt gehouden van vrijdag 4 tot en met woensdag 9 augustus. Met de kermis, de finish van de BinckBank Tour op maandag en een afsluiting met een Caribisch tintje Rio in Rooij op woensdag wordt het een mooi evenement. 65 Attracties weerspiegelen het karakter van de Venrayse kermis. Er is dit jaar veel aandacht besteed aan de ruimtelijke beleving. Zo heeft de kinderkermis op het Gouden Leeuwplein een nieuwe indeling. Ook op andere plekken is er geschoven, zodat de kermis een nieuwe uitstraling krijgt. Venray verwelkomt dit jaar dertien nieuwe attracties. Met de behendigheidsattractie Mad Mill, te bewonderen op de Grote Markt, kent de kermis een primeur. Andere opvallende attracties zijn de zweefmolen Around the World, Funhouse, Mega Slide en een XXL-versie van de Kop van Jut. Natuurlijk is een bezoek aan de kermis niet compleet zonder een gebakken vis, suikerspin, poffertjes, kaneelstok of één van de andere typische kermislekkernijen. Venray wil een kermis zijn voor elke leeftijd, maar ook voor elke portemonnee.

Op vrijdag om 15.00 uur gaat deken Harrie Smeets alle attracties zegenen. De andere dagen beginnen de attracties om 13.00 uur te draaien, elke dag tot 01.00 uur, en zaterdag tot 02.00 uur. Zondag staat de kermis in het teken van Happen en Stappen. Op maandag is er een kermiskroegentocht en siert straatkunstenaar Gilbert de Charlatan de straten van Venray. Variétéclown Desalles bezoekt de kermis dinsdagmiddag en 's avonds kan er genoten worden van vuurwerk. Onder het motto Rio in Rooij sluit een Braziliaanse brassband de kermis op woensdag op Caribische wijze af. Op maandag brengt de BinckBank Tour de volledige internationale wielertop inclusief Tom Dumoulin naar Venray. De finish van de etappe Breda-Venray is op de Noordsingel, niet ver van de kermis. De Raadhuisstraat wordt de verbindende factor tussen beide evenementen. Ploegwagens en renners zijn daar na de koers te bezichtigen.


Kinderactiviteit

Nationaal Park De Maasduinen houdt voor kinderen van zes tot twaalf jaar op woensdag 2 augustus om 14.30 uur een kinderactiviteit. De start is bij ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De activiteit is gratis en duurt circa twee uur. Aanmelden is niet nodig. Op zoek naar sporen leren kinderen op een andere manier naar natuurgebieden te kijken. Zo kan de aanwezigheid van dieren die anders nooit gezien worden, toch worden ontdekt. Dieren laten namelijk sporen achter in het landschap. Die kunnen bestaan uit pootafdrukken, achtergebleven haar of veren, uitwerpselen, slaapplaatsen en nog veel meer onopvallende aanwijzingen. Niet alleen dieren laten sporen achter. Ook mensen zijn daar goed in. Tijdens deze middag zetten de kinderen hun speurzintuigen aan het werk en ontdekken ze wat voor sporen er allemaal in de natuur voorkomen.


Speurtocht

Stichting het Limburgs Landschap houdt op woensdag 2 augustus om 14.30 uur een speurtocht voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De activiteit start bij Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 in Venlo en deelname is gratis. Op de Groote Heide valt veel te beleven. Tijdens deze speurtocht gaan de kinderen zelf op ontdekking in de natuur. Al struinend over de heide worden verschillende natuurgeheimen bekeken. Hoe zit het met de dieren die er leven en wat voor bomen en planten groeien er? De gidsen van de Groote Heide gaan samen met de kinderen op zoek naar antwoorden.


Slokop Festival 2017

Slokop is een jaarlijks gratis muziekfestival in het centrum van Landhorst dat gehouden wordt op zaterdag 29 juli. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt door Revolver. Lennard en Sil uit Gemert en Gijs uit Landhorst brengen rockcovers. Velcro Fly, een band uit Oss bestormd daarna het podium met hun eigen nummers. Dan is het de beurt aan Joe Buck Yourself. Deze hillbilly uit Kentucky USA speelde gitaar bij The Legendary Shack Schakers en bas bij Hank III. The Freeborn Brothers, een Poolse band met een blazerssectie, tilt gypsy roots naar de next level.

The Freeborn Brothers komen op Slokop om verlichting te geven in deze harde tijden. Afsluiter op het buitenpodium is Ritn Ditn met dialect rock 'n roll. Aansluitend is er een afterparty in cafe Buitenlust.