Els Willems neemt na 45 jaar afscheid van Van Haren
Els Willems neemt na 45 jaar afscheid van Van Haren Foto:

Afscheid na 45 jaar van Els Willems

VENRAY | Toen ze 45 jaar geleden bij Autobedrijf Van Haren ging werken, kwam ze in een totaal nieuwe wereld. Ze verruilde de zorg voor de autobranche. Afgelopen vrijdag nam Els Willems afscheid van het bedrijf waar ze al die jaren met veel plezier heeft gewerkt.

"Ik had voor die tijd in het ziekenhuis gewerkt met alleen maar vrouwelijke collega's, maar daar kon ik mijn draai niet vinden. Via mijn vader kwam ik bij Van Haren terecht. Daar zochten ze nog iemand voor de administratie van de werkplaatsen. Toen werkte ik ineens alleen maar met mannen", lacht Els.

Volgens Els is het werken met mannen veel leuker. "Die zijn recht voor zijn raap, dat ligt mij wel." Langzaam groeide haar takenpakket. Niet alleen de administratie van de werkplaats kwam onder haar hoede, maar ook voor de verkoop. "Moesten we vroeger nog facturen typen en handmatig boeken, nu is dat totaal anders", vertelt Els. "Ik weet nog dat de eerste computer kwam. Daar moesten we om beurten aan werken!"

Wist Els bij haar aanstelling niets van auto's. Nu weet ze er bijna alles van. "Je moet uiteraard wel weten waar je het over hebt als je met een klant contact hebt of een factuur maakt. Ik heb heel veel geleerd maar een monteur ben ik nooit geworden."

Els heeft het altijd bij Van Haren naar haar zin gehad. "Norbert, mijn huidige baas, was nog maar een klein manneke toen ik hier begon. Het is een echt familiebedrijf waar het lekker werken is en op zijn tijd ook heel gezellig. Zo heb ik jarenlang in het bedrijfsbowlingteam gespeeld." Veel oud-medewerkers komen nog regelmatig een bakje koffie pakken. "Vanaf deze week hoor ik ook bij die groep."

Van Haren kent veel vaste klanten. "Vooral de oudere generatie is trouw. Klanten van toen komen er nog steeds. Daar krijg je wel een speciale band mee."

"Eerst ga ik lekker op vakantie, vervolgens ligt er thuis een en ander te wachten. Fietsen en wandelen doe ik met mijn eigen clubje. Met mijn man Hub naar topsport evenementen in binnen- en buitenland. Verder gaan we naar veel popconcerten en motorrijden. Sinds een maand hebben we twee kleinkinderen die we ook veel aandacht geven. We gaan ons niet vervelen."