Jeremy de Vink maakte een geslaagde comeback.
Jeremy de Vink maakte een geslaagde comeback. Foto: Henk Lammen

Jeremy is weer terug

Overloon | Tijdens het internationaal jeugdweekend in Overloon hebben diverse regionale motorcrossers het podium gehaald.

Het 1535 meter lange zandcircuit Duivenbos was het strijdtoneel voor de huidige motorcrosstalenten uit Europa. Diverse jeugdige motorcrossers uit Nederland gingen de strijd aan met hun buitenlandse leeftijdgenoten in de volgende klassen: miniquads, 50cc minimotoren, 65cc kleine wielen, 65cc grote wielen, 85cc kleine wielen, 85cc grote wielen (IMBA EK), MX 2 jeugd (IMBA EK) en Kids & Sidecars. Voor de 85cc grote wielen en de MX 2 jeugd stonden de wedstrijden in het teken van de strijd om het Europees kampioenschap.

In de wedstrijd voor het EK (IMBA) 85cc grote wielen behaalde Joey van der Zanden uit Wanssum het podium. Van der Zanden behaalde tijdens de eerste twee manches een derde en een vierde plaats en sloot de eerste dag af op een derde plaats algemeen. Op zondag deed van der Zanden het zelfs nog iets beter. Hij behaalde twee maal een derde plaats en bevestigde hiermee zijn derde plaats van de eerste dag. Nick van Loon (Meerlo) en Kimberly van der Aa (Leunen) mochten ook tevreden terug kijken op het weekend. Van Loon werd zevende en van der Aa behaalde een twaalfde plaats.

In de klasse niet startbewijshouders MX 2/MX open liet ex-inter rijder Jim Janssen zien het rijden nog niet verleerd te zijn. Janssen won alle vier de manches en pakte hiermee met overmacht de eindzege.

Bij de open klasse startbewijshouders reed Jeremy de Vink uit Venray zijn eerste wedstrijd na een gebroken rug. De Vink liep deze blessure vier maanden terug op na een val in Zijtaart. Hij sloot de zaterdag af als dagwinnaar met een tweede en eerste plaats in de manches. Op zondag kwam hij niet meer in actie. Hiervan profiteerde onder andere Maik Hubers (Venray) die een derde plaats algemeen behaalde.

Bij de quads standaard was er eveneens een podiumplaats voor Diego Hanen. De jonge Venraynaar werd derde in het totaalklassement. Sidney van der Aa (Leunen), Tommy de Bruijn (Overloon) en Dave Thielen (Veulen) wisten een plaats te veroveren in de top vijf van hun klasse.

Uitslagen:

EK 85cc grote wielen (IMBA): 3. Joey van der Zanden (Wanssum) 7. Nick van Loon (Meerlo) 12. Kimberly van der Aa (Leunen) 27. Amber Simons (Well)

50cc automaten 9. Tjez Keunen (Overloon)

65cc grote wielen 4. Sidney van der Aa (Leunen)

Quads standaard 3. Diego Hanen (Venray)

Niet startbewijshouders 125cc 5. Tommy de Bruijn (Overloon) 7. Bernie Keunen (Overloon)

11. Mourad Balfallah (Venray) 12. Dennis Keunen (Overloon)

Niet startbewijshouders MX 2/MX open 1. Jim Janssen (Overloon) 7. Jan van Mil (Overloon) 11. Luux Penninx (Overloon) 13. Ed Classens (Castenray) 15. Werner Keunen (Overloon) 16. Niek van Benthum (Venray) 18. Ad Coenen (Ysselsteyn)

Open klasse startbewijshouders 3. Maik Hubers (Venray) 5. Dave Thielen (Veulen) 6. Tom Janssen (Overloon) 7. Jeremy de Vink (Venray).