Afbeelding
Foto:

Bartelstrofee voor Els

Venray | Tijdens de afsluitingsavond van de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. (ISBV) werd de Bartelstrofee uitgereikt aan Els van den Munckhof. Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een gezellige feestavond in de sporthal van TTV Red Stars in Venray.

Al vele jaren helpt Els haar zwaar gehandicapte zoon Wiel iedere zaterdagmorgen bij het uit- en aankleden voor het zwemmen. Samen beleven zij veel plezier in het water. Zij is geen lid van de vereniging. Maar deze bijzondere hechte band tussen moeder en zoon en de enorme inzet van haar is meer dan genoeg reden om de Bartelstrofee aan haar toe te kennen.

Uit handen van Mat Klaassens kreeg Rahim Azdhari een blijvende herinnering aan een bijzonder sportieve prestatie. Rahim, die pas sinds kort tafeltennist, werd namelijk dit jaar Nederlands kampioen in klasse 6. Azdhari was daarnaast de beste in tafeltennisgroep B met 145 punten voor Christ Jenniskens en Harrie Jacobs. Stefan van Bergen won in groep A met 304 punten voor Ankie Muijsers en Antonio Bovee. In het klassement om het beste toernooigemiddelde werd Stefan Bergen eerste met 113 punten voor Kelly Creemers en Ankie Muijsers.

In de onderlinge bowlingcompetitie was Bas Pastors met 102 punten veel te sterk voor de concurrenten Jan Theeuwen 81 punten) en Ron Custers (79). Ook Pastors mocht een beker in ontvangst nemen.

Binnen de sjoelafdeling kreeg Leo Reintjes de aanmoedigingsprijs. Reintjes moet vanwege zijn leeftijd enkele stapjes terug doen, maar beleeft nog altijd veel plezier aan het sporten. In het klassement voor de beste vooruitgang werd Marly Vervoort eerste voor Leo Janssen en Jan Pijpers. Ook de beste prestaties tijdens de sjoelwedstrijden werden met een beker beloond. In dat klassement eindigde Jan Pijpers bovenaan voor Bas Pastors en Mat Klaassens. Pijpers wist als enige zijn gemiddelde te verbeteren tijdens de selectiewedstrijden voor het NK en de wedstrijden om de Limburg Bokaal. Hij was tevens de best geklasseerde ISBV-er op het NK met een bescheiden negende plaats in de klasse I. Binnen de sjoelafdeling werd ook nog een moment stilgestaan bij het overlijden van Frans van Soest.

Sportakteleider Germy Joosten prees de zwemmers om de geweldige manier waarop iedere zaterdagmorgen weer samen wordt gezwommen in het recreatiebad van de Sprank. Koen Heideveld en Leo Reintjes kregen uit haar handen een onderscheiding voor hun positieve uitstraling ondanks hun niet altijd even gemakkelijke persoonlijke omstandigheden.