Afbeelding
Foto:

Gratis platform voor online zelfhulp

Sinds 1 juli is het voor alle inwoners in de gemeente Venray mogelijk om zelf, gratis en anoniem, aan de slag te gaan met lichte psychische klachten. Dit kan via het gratis online platform Evie, getest door huisartsen, gemeenten en Praktijk Ondersteuner Huisartsenzorg-Geestelijke Gezondheidszorg. De gemeente Venray heeft met deze pilot voor tenminste één jaar in Nederland de primeur te pakken.

Zelf aan de slag

Naast informatie over psychische klachten, biedt Evie oefeningen of een training 'Mindfulness' aan. Door de online zelfhulp is het inschakelen van een hulpverlener vaak niet nodig. De zelfhulp is gratis beschikbaar via www.Evie.nl. Na het aanmaken van een account is het ook mogelijk om via de app aan de slag te gaan.

Ontstaan Evie
Evie staat voor 'e-health voor iedereen'. Het is ontstaan vanuit PRO Praktijksteun in samenwerking met de gemeente Venray, Provico en ontwikkelaar Minddistrict. "Evie is door ons ontwikkeld omdat iedereen wel een keer een steuntje in de rug kan gebruiken en u zelf al heel veel kunt met een klein beetje hulp van Evie", aldus Rudolf Keijzer, directeur van PRO Praktijksteun.

Gemeentearchief gesloten

De studiezaal van het gemeentearchief in het gemeentehuis is gesloten van

31 juli t/m 11 augustus 2017 en op dinsdagmiddag 15 augustus 2017.