De opkomst in het gemeentehuis was afgelopen donderdag weer enorm.
De opkomst in het gemeentehuis was afgelopen donderdag weer enorm.

Venray Beweegt tijdens de Vierdaagse

Venrayse deelnemers aan de Vierdaagse Nijmegen konden donderdag 13 juli een gratis Venray Beweegt T-shirt ophalen. Wij wensen alle wandelaars veel succes met de laatste kilometers!


Wonen en zorg onder één dak in Schuttersveld

Het haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwe tijdelijke invulling van Schuttersveld is afgerond. In het voormalige verzorgingshuis komen gedeeltelijk woningen voor individuele huurders. Voor de overige beschikbare ruimte worden één of meerdere maatschappelijke partners gezocht. De omwonenden van Schuttersveld werden dinsdagavond 11 juli in het gemeentehuis over de plannen bijgepraat.

"We zoeken naar maatschappelijke (zorg)partijen die een bijdrage leveren aan het beheer en de leefbaarheid van het gebouw en de omgeving. Zodat we er een plek van kunnen maken waar zorg en wonen onder één dak plaatsvindt. Een plek die een positieve uitstraling en functie heeft in de buurt", aldus wethouder Martijn van der Putten. Geïnteresseerde partijen konden zich tot 10 juli opgeven om zichzelf na de zomervakantie te presenteren en hun plannen toe te lichten.

Om de plannen te beoordelen is een adviescommissie opgericht met vertegenwoordigers van de bewonerscommissie Schuttersveld, de huurdersvereniging HVNL, de wijkraad Noord-West, bewoners aanleunwoningen Schuttersveld, Stichting Kapstok, De Zorggroep, Gemeente Venray en Wonen Limburg. Gezamenlijk stelden ze kaders op waar de geïnteresseerde partijen straks in september door de adviescommissie op getoetst worden.

Maximaal 40 woningen

De individuele huurwoningen zijn gepland op de 2e en 3e verdieping. Van de huidige kamers kunnen één-, twee- en driekamerappartementen gemaakt worden. Daarmee zijn de woningen geschikt voor zowel eenpersoonshuishoudens als kleine gezinnen. Er is ruimte voor maximaal 40 woningen met huurcontracten voor maximaal twee en vijf jaar. De overeenkomst om Schuttersveld voor tijdelijke bewoning te gebruiken, krijgt een looptijd van tien jaar.

Waardvolle invulling
Bestuurder van Wonen Limburg Ger Peeters is blij dat er nu een concreet plan ligt: "Als de omgevingsvergunning verleend is, kunnen we snel van start met de verbouwing. Zo kunnen we een waardevolle invulling geven aan een grotendeels leegstaand pand dat technisch gezien nog prima voldoet."


Buurtcirkel: Doe meer samen

Lijkt het u leuk om af en toe wat te gaan doen met andere inwoners uit Venray? Heeft u soms een beetje hulp nodig of wilt u graag iets voor een ander betekenen? Neem dan contact op met de Buurtcirkel.

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Door de Buurtcirkel leert u nieuwe buurtgenoten kennen, kunt u leuke dingen samen doen en kunt u bij elkaar terecht voor vragen en problemen. Een vrijwilliger ondersteunt de Buurtcirkel en helpt bij de onderlinge samenwerking. Soms is er sprake van meerdere of ingewikkelde problemen, dan wordt de Buurtcirkelcoach ingeschakeld. Dat is een professional die de Buurtcirkel van de zijlijn volgt.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.buurtcirkel.nl of mail naar buurtcirkel@venray.nl.


Wegwerkzaamheden

Op dinsdag 25 juli en woensdag 26 juli 2017 gaat de gemeente Venray de rotonde Beekweg –Westsingel - Noordsingel - Nieuwe Overloonseweg aanpassen. De rotonde wordt voorzien van een nieuwe deklaag, waarbij de keien in het midden worden vervangen door asfalt. De rotonde is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding wordt met borden aangeduid.