Bijna 200 Venrayse wandelaars

Nijmegen | Maar liefst 196 inwoners van de gemeente Venray hopen dit jaar het kruisje van de Nijmeegse Vierdaagse te bemachtigen.

Van dit aantal is het grootste deel afkomstig uit Venray: 139 deelnemers. Dat is meer dan vorig jaar, toen liepen 121 Venraynaren de wandeltocht. Van de dorpen is Oostrum hofleverancier, met elf dorpelingen die de 101e editie van de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Ysselsteyn en Oirlo leveren ieder acht deelnemers, één meer dan Wanssum en Leunen, gevolgd door Merselo en Blitterswijck met respectievelijk vier en drie inwoners die meelopen. Uit Castenray, Heide en Veulen nemen elk twee lopers deel, uit Smakt, Geijsteren en Vredepeel één. De Nijmeegse Vierdaagse startte afgelopen dinsdag en eindigt vrijdag.

Heel weinig aanknopingspunten in zedenzaak

Overloon | Het passantenonderzoek dat de politie zaterdagmiddag in Overloon uitvoerde naar aanleiding van de aanranding van een 26-jarige hardloopster heeft weinig opgeleverd. De politie zit met veel vragen en zag die niet beantwoord worden.

Tussen 12.00 en 14.00 uur werd het gros van de passerende wandelaars, fietsers en automobilisten bevraagd. De politie hoopte daarbij mensen te spreken die mogelijk meer informatie hebben over het zedenincident dat bijna twee weken terug plaatsvond. Het onderzoek leidde volgens de politie niet tot nieuwe aanknopingspunten. Op zaterdag 9 juli werd een vrouw rond 13.00 uur door een nog onbekende man lastiggevallen toen zij nabij de Raaijweg in Overloon haar hardloopronde liep. De dader betastte haar en reed na het incident met zijn auto weg in de richting van Venray. Of de dader om die reden moet worden gezocht in de omgeving van Venray is niet duidelijk. Ook ontbreekt een nadere beschrijving van zijn auto. ''Er zijn helaas nog maar weinig reacties binnen'', vertelt politiewoordvoerder Bart Vaessen. ''We zijn nog volop bezig met het onderzoek. Zodra er bijzonderheden zijn, zullen we dit melden.''