Wielersport centraal in Venray

Venray | Venray is op kermismaandag 7 augustus finishplaats van de BinckBank Tour, de UCI WorldTour-wedstrijd door België en Nederland. De rittenkoers start die dag in Breda en eindigt rond 16.30 uur, na twee plaatselijke rondes van ruim 20 kilometer, op de Noordsingel in Venray.

De BinckBank Tour heeft, als UCI WorldTour-wedstrijd, de garantie dat alle WorldTour-ploegen aan de start staan. De BinckBank Tour is de opvolger van de Eneco Tour, die de afgelopen twaalf jaar uitgroeide tot een van de grootste sportevenementen in België en Nederland. De ronde is de enige meerdaagse UCI WorldTour-wielerwedstrijd in Nederland en België en vindt plaats van maandag 7 augustus tot en met zondag 13 augustus. Giro-winnaar Tom Dumoulin (Team Sunweb) en wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bevestigden eerder zijn deelname al.

Rondom Venray finishplaats van de BinckBank Tour worden tal van activiteiten op touw gezet. Er is onder meer een VIP café ingericht, waar wielerfans niet alleen de finish van dichtbij live mee kunnen beleven, maar ook kunnen genieten van een hapje en een drankje. Vlak bij de finishlijn, tussen de Gasstraat en de Noordsingel, richt de Stichting Wielerpromotie die dag tussen 12.00 en 19.00 uur tevens een festivalterrein in, een soort fanzone voor liefhebbers van de koers.

Op het koersfestivalterrein kunnen wielerfans - jong en oud - de stands van bedrijven en organisaties bezoeken, naar muziek luisteren, eten en drinken en genieten van de sfeer en de koers. De muziek wordt verzorgd door dj Double U Rules, Geert Pelzer, Suzan & Jurian en Don Mulders. Er is vermaak voor jong en oud. Tevens wordt op het terrein een groot tv-scherm neergezet, waar de eerste rit van de BinckBank Tour live op de voet te volgen is. De entree is gratis.

Bovendien wordt er voorafgaand aan de finish, van 11.30 tot 14.00 uur, een 600 meter sprint op de Noordsingel gehouden. Wielerliefhebbers kunnen aan deze korte tijdrit op het parcours van de BinckBank Tour deelnemen. De bedoeling is om zo snel mogelijk (met een fietshelm op en fiets die technisch in orde is) de 600 meter af te leggen. Op de meet, waar later die dag de professionals finishen, wordt vervolgens een finishfoto van de deelnemers gemaakt. De snelste drie in de verschillende leeftijdsklassen mogen vervolgens op het grote podium van de BinckBank Tour een prijs in ontvangst nemen. Het inschrijfgeld voor de tijdrit bedraagt 5 euro (deze prijs is inclusief bewaakte fietsenstalling) als je je inschrijft via de websitewww.binckbanktourvenray.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, maar in dat geval zijn de kosten (inclusief bewaakte fietsenstalling) 7,50 euro.

Kinderen van 7-12 jaar kunnen (gratis) deelnemen aan de KidsRide, die op hetzelfde parcours als de 600 meter sprint wordt gehouden. Word voor even een echte wielerprof en rij over de finish zoals de echte toprenners dat even later ook doen. Voor meer informatie kijk op de website www.binckbanktourvenray.nl.


Poels niet naar Daags na de Tour

Boxmeer | Daags na de Tour op maandag 24 juli in Boxmeer moet het dit jaar zonder een van de regionale publiekstrekkers doen.

Wout Poels doet dit jaar niet mee aan de profronde. De Blitterswijckse renner van Sky is zich aan het voorbereiden op de Ronde van Spanje, samen met Chris Froomse als belangrijkste renner van Team Sky, en daarin past de deelname aan Daags na de Tour niet. Poels bereidt zich voor op de Spaanse rittenkoers via de Ronde van Polen, die op 29 juli van start gaat.

Mike Teunissen doet wel mee aan Daags na de Tour. Ook Giro-winnaar Tom Dumoulin verschijnt aan de start in Boxmeer.

Of Teunissen en/of Poels wél worden opgenomen in de ploegen van respectievelijk Sunweb en Sky voor de BinckBank Tour, die op maandag 7 augustus op de eerste dag in Breda start en die middag rond 16.30 eindigt op de Noordsingel in Venray, is nog niet bekend.

Al lijkt de deelname van Poels aan die wedstrijd, gezien zijn focus op de Ronde van Spanje, hoogst onwaarschijnlijk.


BBQ Masters TC Rodhe

Venray | Bij Tennisclub Rodhe in Venray wordt op zondag 30 juli het Connect Makelaars BBQ Masters gehouden.

Het vertrouwde 'thuisblijvertoernooi' heeft plaatsgemaakt voor dit nieuwe tennistoernooi. Connect Makelaars heeft haar naam verbonden aan dit recreatieve zomertoernooi waarbij vanaf 12.00 uur in onderlinge recreatieve partijen wordt gestreden voor de winst van deze eerste editie. De banen van TC Rodhe zijn toegankelijk voor rolstoeltennissers en daarom heeft de organisatie besloten om een rolstoeltennisclinic onderdeel te maken van dit toernooi. Door twee begeleiders is een parcours uitgezet en de deelnemers kunnen zelf ervaren hoe het voelt om al zittende de ballen over het net te moeten krijgen. De dag wordt afgesloten met een barbecue.

Voor inschrijving en meer informatie: e-mail rc@tcrodhe.nl of kijk op www.tcrodhe.nl.


Bridge Overloon

Overloon | De uitslag van de derde zitting van de Overloonse Bridgeclub.

De beste in de gele lijn: 1. Mientje van de Voirle en Ali Raaymakers 61.46%. 2. Mieke Stappers en Ger van Boekel 60.17%. 3. Marianne en Willy Vloet 57.74%. Rode lijn: 1. Margriet Mater en Trudy Jeurissen 60.75%. 2. Jac Huijs en Henk de Vlam 59.17%. 3. Nelly en Piet Botden 57.33%.

Groene lijn: 1. Luus en Wim van Son 68.75%. 2. Mirjam en Hans Rijnen 68.33%. 3. Bart Jans en Harrie Raaijmakers 57.92%.