Vrouwentop start in Boxmeer

Boxmeer | Kersvers Giro Rosa-winnares Anna van der Breggen uit Zwolle gaat het maandag 24 juli in Boxmeer niet cadeau krijgen. De tien beste Nederlandse rensters staan bij Daags na de Tour aan de start.

Veelvuldig wereld- en olympisch kampioene Marianne Vos hoeft geen nadere introductie. Ook Annemiek van Vleuten, die in Italië Van der Breggen zwaar op de huid zat en in Brazilië een zekere olympische titel in rook zag opgaan na een zware val, behoort tot de wereldtop. Zij verdedigt in Boxmeer haar zege van vorig jaar. Bovendien komt Nederlands kampioene Chantal Blaak naar Boxmeer, alsmede oud-wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk.

Veelwinnaar en sprintkanon Kirsten Wild geeft acte de présence, samen met Amy Pieters, Roxanne Knetemann, Sophie de Boer en Floortje McKaij. Ook de regiorensters Britt Teunissen (Ysselsteyn) en Puck Moonen (LIempde) schuiven aan in Boxmeer. Daarnaast maken diverse buitenlandse rensters dit jaar deel uit van het vrouwenpeloton.

Ze worden om 16.45 uur weggeschoten. Maar niet voordat ze zich hebben gepresenteerd aan het publiek tijdens een speciale meet-and-greet op een podium bij de Rochusrotonde, waar ze een deelnemerslijst ondertekenen. De podium-meet-and-greet is een noviteit in Daags na de Tour. Ook de profs worden op die manier aan het publiek voorgesteld. De kans dat de speaker van dienst op dat podium de toppers eventjes een microfoon onder de neus duwt, is groot.


Bekerindeling amateurvoetbal

Venray | De KNVB heeft de bekerindeling voor het amateurvoetbal bekendgemaakt.

De speeldata van de bekercompetitie zijn op zondag 3, 10 en 17 september. Bij de poules met eerste- en tweedeklassers plaatsen de nummers een en twee zich voor de volgende ronde. In de overige poules gaat alleen de poulewinnaar door naar de volgende ronde.

De indeling:

Poule 14

RESIA, Stormvogels'28, VV Holthees-Smakt, Volharding 2

Poule 17

DSV, Excellent, Fiducia, Merselo

Poule 18

Astrantia, BVV'27, SV Milsbeek, SVEB

Poule 24

SV Oostrum, SJVV, SPV, SVOC'01

Poule 25

Leunen, Liessel, SV United, Ysselsteyn

Poule 28

DEV-Arcen, IVO, Rood Wit'62, Sporting ST

Poule 63

Blerick, Centrum Boys, Volharding, Wittenhorst

Poule 66

BSV Limburgia, SSS'18, Sportclub Irene, Venlosche Boys

Poule 71

SHH, SV Venray, Sparta'18, Venhorst.


Zaalvoetbaltoernooi

Venray | Lake Valley Venray houdt op zondag 27 augustus een jeugdzaalvoetbaltoernooi als kick-off voor het nieuwe seizoen.

In sporthal De Wetteling vindt de dertiende editie van het Top Jeugd Zaalvoetbaltoernooi plaats. Het biedt jeugdzaalvoetbalteams in de leeftijdscategorieën O-13, O-15 en O-17 de gelegenheid om in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een aantal topwedstrijden te spelen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Interesse? Stuur een bericht naar: Jos van Gerven of via email: josvangerven@home.nl.