Goede doelen fietsvierdaagse

venray | De Stichting Fietsvierdaagse Venray biedt jaarlijks een stichting of vereniging de mogelijkheid om tijdens het fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas.

Deze uitgekozen organisatie is dan ook mede verantwoordelijk voor de uitvoering van dit spel en het vergaren van de benodigde prijzen. Het is dus niet een kwestie van geld ontvangen en niets ervoor terug te hoeven doen, maar het is keihard werken voor een aantal van de leden van de Stichting of Vereniging. De goede doelen van deze editie zijn SV Merselo en Venrode Voices.

SV Merselo

SV Merselo is een omnivereniging waar voetbal en korfbal beoefend wordt. Het is een kleine en gezellige vereniging in Merselo met zo'n 225 voetballeden en 80 korfballeden. De club is opgericht in 1957 en bestaat dus al 60 jaar. Elke week genieten mannen, vrouwen, jongens en meisjes van de trainingen en wedstrijden die zij spelen op het sportpark De Vloet gelegen bij het verenigingsgebouw D'n Hoek. De slogan van de club is dan ook niets voor niets 'Samen in sport'.

In Merselo zijn de plannen nu om het verenigingsgebouw te verbouwen en basisschool De Lier naar het verenigingsgebouw te verplaatsen. Daarvoor wil SV Merselo bij een deel van de trainingsfaciliteiten het gewone gras vervangen voor kunstgras en daarom hebben ze zich dus aangemeld bij de Fietsvierdaagse Venray als goed doel.

Venrode Voices

Venrode Voices is een popkoor bestaande uit 42 vrouwen uit Venray en omgeving en bestaat dit jaar 60 jaar. De Vereniging stelt zich ten doel: het zingen van populaire muziek in eigen stijl en hoogstaand niveau. In het kader van hun 60-jarig bestaan brengen zij op 17 en 18 november 2017 de muziekproductie HAIR op de planken. Voor deze productie wordt het koor aangevuld met (amateur) solisten en een (professioneel) combo. Voor de koorleden betekend deze productie dat zij hun muzikale en theatergrenzen stevig gaan verleggen. Er staan daarvoor dan ook extra zang, dans en theater lessen op het programma om de benodigde podiumvaardigheden aan te leren en een spetterende show neer te zetten. Qua organisatie vraagt deze productie ook veel van zijn leden.

Elk lid maakt onderdeel uit van een commissie, die ieder een deel van de voorbereiding op zich zal nemen. Er is een commissie voor kleding, decor, choreografie, catering, pr en sponsoren. Ook op financieel gebied probeert de vereniging de show mogelijk te maken, daarvoor organiseren zei verschillende activiteiten waaronder, eierverkoop met Pasen, deelname aan de opschoonactie van gemeente Venray, verzorgen van bar en garderobediensten en de verkoop van loten. Om de begroting sluitend te kunnen maken heeft Venrode Voices zich aangemeld als goed doel tijdens de 33e fietsvierdaagse.

De opbrengst van het Rad van Fortuin wordt besteed om de kosten van het programma en de prijzen voor de genomineerden af te dekken. Steun de goede doelen door deel te nemen aan de 33e Fietsvierdaagse Venray en koop de desbetreffende dag een lootje bij een van de goede doelen.