Het Loobeekdal.
Het Loobeekdal. Foto: IVN Geijsteren-Venray.

Zomerwandeling

Merselo | Op woensdagavond 19 juli organiseert IVN Geijsteren-Venray in het jonge natuurgebied Loobeek in Merselo een wandeling in het kader van de vierseizoenenwandelingen.

Deze zomeravondwandeling start om 19.00 uur bij de picknickplaats en het informatiebord over de Loobeek aan de weg Weverslo (tussen de wegen Weversven en Haag). Deelname is gratis. Stevige schoeisel is nodig. De wandelaars bekijken de natuur in het Loodalgebied in alle vier de jaargetijden. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen, beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen. Inmiddels is de zomer volop aangebroken. De oevers staan vol bloemen en bomen staan volop in het blad. Ook in de zomer is van alles te zien en te ontdekken in de afwisselende natuur van de Loobeek. En 's avonds heeft alles net een andere uitstraling dan in de vroege ochtend. De IVN-gidsen vertellen over dit interessante gebied met de meanderende beek en het moerasbos. In hetzelfde natuurgebied vindt op zondag 15 oktober de herfstwandeling plaats.

Aanmelden Truckrun

Boxmeer | De 29e editie van de Truckrun Boxmeer vindt plaats op zondag 17 september. Op deze dag wordt mensen met een beperking uit de regio de mogelijkheid geboden om in een konvooi van zo'n 250 vrachtwagens mee te rijden door het Land van Cuijk. Er wordt nog gezocht naar chauffeurs. Opgeven kan via www.truckrunboxmeer.nl of via telefoonnummer (0485)576490.