Arbeidsparticipatie geeft mensen de kans om hun talenten te ontwikkelen.
Arbeidsparticipatie geeft mensen de kans om hun talenten te ontwikkelen.

NLW Groep: sociaal-maatschappelijk betrokken

De gemeente hecht veel waarde aan de inzet en betrokkenheid van sociaal-maatschappelijke werkbedrijven. Het college van B en W bezoekt een aantal van deze bedrijven. NLW Groep aan de Smakterweg in Venray was de eerste.

Sommige mensen hebben extra ondersteuning nodig bij het structureren en invullen van hun werkdag. Door passende begeleiding kunnen ook mensen met een arbeidsbeperking meedoen in de samenleving. Deze vorm van werken wordt arbeidsmatige dagbesteding genoemd. In de gemeente Venray zijn verschillende sociaal-maatschappelijke werkbedrijven.

NLW Groep

Bij NLW Groep heerst een bijzondere sfeer. In de ontvangsthal hoor je de machines in de productieruimte en tussendoor de vrolijke lach van een werknemer. "Het is mooi om te zien hoe mensen tot bloei komen in hun werk", zegt afdelingsmanager Ed Stevens, al ruim 43 jaar werkzaam bij NLW Groep. En het wordt nooit saai. "Het werken met mensen vind ik geweldig. Ik zie ze ontwikkelen, als mens en als werknemer."

Sociaal én economisch

NLW Groep biedt sinds 1955 passend werk aan mensen met een arbeidsbeperking. De focus ligt op de logistieke en technische sector. "Wij werken op basis van individueel maatwerk, zodat werknemers hun talenten optimaal kunnen benutten", vertelt begeleider Judith Bos. Dat is belangrijk om aan het hoge kwaliteitsniveau van het maatschappelijk werkbedrijf te voldoen. "Er is natuurlijk ook een economisch aspect. Bedrijven die werk aan ons uitbesteden, leveren een bijdrage aan sociaal ondernemerschap én maken een bedrijfseconomisch interessante keuze."

Doorontwikkeling

NLW Groep biedt ook ontwikkelingsmogelijkheden. Werknemers kunnen onder andere praktijkopleidingen volgen. Deze opleidingen kunnen uiteindelijk leiden tot erkende vakdiploma's op mbo-niveau 1, 2 en 3. Meer weten? Kijk op www.nlw.nl.

Nieuwe raadsgriffier

Sophie de Best uit Boxmeer is dinsdagavond 4 juli benoemd tot de nieuwe raadsgriffier van de gemeente Venray. Zij gaat per 1 oktober aan de slag.

Sophie de Best (45) is een ervaren raadsgriffier. Zij vervult deze functie op dit moment ruim twee jaar bij de gemeente Grave. Voordat zij in 2015 naar de gemeente Grave vertrok, was zij zeven jaar griffier bij de gemeente Mill en Sint-Hubert. Daarvoor werkte zij vier jaar bij de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum, eerst ter ondersteuning van het managementteam en later als plaatsvervangend griffier.

Bronzen waarderingspenning

Anita van Staveren (50) ontving tijdens het dorpsfeest op 8 juli uit handen van burgemeester Hans Gilissen een bronzen waarderingspenning. Zij kreeg de onderscheiding voor haar inzet voor de dorpskern Veulen. Zij heeft zich onder andere jarenlang ingezet als bestuurslid en penningmeester bij de Dorpsraad en als bestuurslid bij het dorpsblaadje de Ruuper.

Afbeelding