Juup Tax (Wanssum) gaat als leider bij het NK MX 2 junioren (MON) de zomerstop in.
Juup Tax (Wanssum) gaat als leider bij het NK MX 2 junioren (MON) de zomerstop in. Foto: Maycel de Bruijn.

Podiumplaatsen motorcrossers

Westerbork | Motorcrosser Joe Maessen uit Ysselsteyn heeft tijdens de laatste wedstrijd voor het ONK quads in het Drentse Westerbork een tweede plaats behaald in het dagklassement. Maessen leidde in de eerste manche van start tot finish. In de tweede manche was hij als tweede weg bij de start. Snel nam hij wederom de koppositie over van de nieuwe kampioen Ricardo Phoelich (Wijchen). Halverwege de manche moest Maessen het tempo laten zakken, waardoor Phoelich terug kon komen en de koppositie weer overnam van Maessen.

Voor Johan Gommans (Oirlo) was er eveneens een goede afsluiting van het ONK-seizoen. Met een zevende en zesde plaats in de manches werd Gommans zesde in het dagklassement.

In de eindstand van het ONK werd Maessen vierde. Johan Gommans miste net de top 10 met een elfde plaats in het eindklassement. Gommans miste echter wel twee wedstrijden. Romé Huibers (Oirlo) en Job Smits (Ysselsteyn) misten eveneens enkele wedstrijden, maar eindigden beiden nog in de top 20.

Tijdens wedstrijden (MON) in Bergharen behaalden Daan van Rijswijck (Oirlo) en Juup Tax (Wanssum) het podium. Van Rijswijck reed bij het NK quads senioren naar een derde en tweede plaats in de manches en werd hiermee tweede in het dagklassement.

Tax behaalde bij het NK MX 2 junioren een tweede en vierde plaats in de manches en werd hiermee eveneens tweede in het dagklassement. Door dit resultaat gaat hij in deze klasse als leider in de NK-stand de zomerstop in.

Jules Deenen (Wanssum) leek na een tiende plaats in de eerste manche bij het NK MX 2 nationalen op weg naar een goed resultaat in de tweede manche. Liggend op een tweede plaats kreeg Deenen echter te maken met een te enthousiaste inhaalactie van een concurrent en hij werd daarbij van zijn motor af gereden. Jules Deenen probeerde nog wel terug te komen, maar het mocht helaas niet meer baten. Hij werd zevende in de manche en achtste in het dagklassement.

Joe Maessen (Ysselsteyn) maakte afgelopen weekend met succes een uitstap naar de supermoto. Tijdens wedstrijden in Den Dungen om de BeNecup (KNMV) behaalde Maessen een tweede plaats.