Expositie InBeeld

Maastricht | In Centre Céramique in Maastricht zijn van dinsdag 18 juli tot en met zondag 6 augustus 21 werken van Limburgse amateurkunstenaars rondom thema Stille Levens te zien.

De 21 kunstwerken zijn genomineerd voor InBeeld 2017. Voor deze nieuwe, tweejaarlijkse prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg stuurden zo'n 270 amateurkunstenaars een kunstwerk in rondom het thema Stille Levens. In Centre Céramique worden de werken geëxposeerd die volgens de jury de meeste originaliteit, zeggingskracht en kwaliteit hadden. Er is met name een rijke variatie aan schilderijen te zien, maar ook enkele ruimtelijke werken.

Op zondag 23 juli om 15.00 uur wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Centre Céramique bekendgemaakt wie met de hoofdprijs van 250 euro naar huis gaat. Alle voor InBeeld 2017 ingezonden werken zijn in mei en juni geëxposeerd in een van de zeven regionale voorronde-exposities in Landgraaf, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray en Weert. Hier waren zo'n 270 kunstwerken te zien van kunstenaars uit heel Limburg. Per voorronde selecteerde een vakjury drie winnaars voor de finale expositie in Centre Céramique.

Deze exposanten zijn Win Apon, Marjo van Beek, Jan Bierhoff, Sandra Clement, Monika Driessen, Jacqueline Ehrmanntraut, Toine van Eijs, Ton Eyssen, Maya de Groot-Mols, Theo Hendrikx, Nella Holleman, Gabriëlle Kerkhofs, Anneke Kosters, Bella Leinders, Lizzy van Lieshout, Erwin Michielsen, Jacqueline Ploum, Gerard Staals, Cindy van Veldhoven, Erna Vollrath en Gerard van der Wijst. De finale expositie van InBeeld 2017 is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van Centre Céramique op dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur, woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Geslaagden Raayland College

Venray: Vavo: Peggy Brecheisen, Bryanne de Bruijn, Kim Demarteau, Nadi Verberkt, Annemarie Voorn, Anne- Mare van der Werf, Jessica van Doorn, Sjoerd van Helden, Lieke Jeuken, Niels Kaptein, Sehriban Kocyigit (allen Venray). Annemijn van Dijck, Veulen. Rob Peeters, Overloon. Stan Peters, Wanssum.

Limburg en de Tour

Venray | In het boek Limburg en de Tour dat door Uitgeverij TIC uit Maastricht op de markt is gebracht heeft journalist Wiel Verheesen (Heerlen) de wederwaardigheden beschreven van alle ruim dertig Limburgse renners in de Franse rondrit.

Dat komt meteen al tot uiting door de ondertitel die aan het boek is gegeven: 'Van Jan Lambrichs en Sjaak Sijen tot Tom Dumoulin en Wout Poels.' Eerstgenoemd tweetal was namelijk al in 1939 op de Franse wegen present; de twee anderen sloten vooralsnog de rij in de editie van vorig jaar. Door uiteenlopende redenen bleven zij in 2017 weg uit het evenement dat niettemin door de aanwezigheid van Roy Curvers (Roggel) en debutant Mike Teunissen uit Ysselsteyn toch een Limburgse inbreng kreeg. De uit Herten/Roermond afkomstige Wiel Verheesen volgde zelf de Tour negentien keer, onder meer voor het Limburgs Dagblad.

Het boek is voor 19,90 euro verkrijgbaar in de meeste Limburgse boekwinkels, maar kan ook rechtstreeks besteld worden bij de auteur via diens mail-adres wielverheesen@planet.nl. Na overmaking van 23,80 euro op zijn rekening (in verband met 3,90 euro verzendkosten) zal het boek dan naar de koper worden verstuurd.