Extra treinen tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Nijmegen | Tijdens de Vierdaagse in Nijmegen rijdt Arriva met een versterkte dienstregeling. Vanaf zondag 16 tot en met zaterdag 22 juli is er een aangepaste inzet van treinen op de trajecten Nijmegen-Venlo en Arnhem Centraal-Doetinchem om alle bezoekers van de Nijmeegse Vierdaagse te vervoeren.

In de spits en in de nachtelijke uren rijden er extra treinen tussen Nijmegen en Venray. Op het traject Nijmegen-Venlo rijden langere treinen en tussen Arnhem-Centraal en Doetinchem rijden nachttreinen. Het advies is om de reisplanner kort voor vertrek te raadplegen.

Arriva roept reizigers in verband met de verwachte drukte op om voorafgaand aan de reis al te zorgen voor een geldig vervoerbewijs. Het Vierdaagse retour is verkrijgbaar via ns.nl. Daarnaast zijn er ook e-tickets te koop via: arriva.nl/eticket Reizigers die niet in de gelegenheid zijn om vooraf een e-ticket te kopen, wordt geadviseerd om ruim op tijd op het station aanwezig te zijn in verband met een mogelijke wachtrij voor de kaartautomaat. Uiteraard is het ook mogelijk om in- en uit te checken met een OV-chipkaart. Station Arnhem Centraal en Nijmegen zijn voorzien van poortjes voor het betreden en het verlaten van het station. Die poortjes gaan alleen open als de reiziger in het bezit is van een geldig vervoersbewijs.

Op de website arriva.n/vierdaagse is alle informatie te vinden voor de reis van en naar de Nijmeegse Vierdaagse. De extra nachttreinen rijden van zondag 16 tot en met zaterdag 22 juli.

Verkoop De Krekel

Venray | De gemeente Venray gaat de weg De Krekel, gelegen tussen de Maasheseweg 73 en de Maasheseweg 75, verkopen aan Vastgoed De Krekel BV.

De Krekel is een doodlopende weg. Er zijn geen andere bedrijven aan deze straat gevestigd. Op het adres Maasheseweg 73 is Interal TC BV gevestigd en het adres 75 was tot voor kort eigendom van Nelipak. Interal nam het pand aan de Maasheseweg 75 onlangs over van Nelipak (na de overname handelend onder de naam Krekel Vastgoed BV, red.). De bedrijfslocatie wordt nu gescheiden door De Krekel. Omdat het een openbare weg betreft, kan Krekel Vastgoed BV zijn terrein momenteel niet volledig afsluiten. Ook kan er nu niet optimaal gebruik worden gemaakt van het extra aangekochte magazijn dat van Nelipak was.

Door de verkoop van de weg kunnen beide bedrijfslocaties worden samengevoegd tot een locatie en kan er een omheining worden geplaatst. Daarnaast scheelt de verkoop van de straat de gemeente Venray onderhoudskosten. De netto-opbrengst van de verkoop bedraagt 1000 euro.

Rapunzel

Overloon | Openluchttheater Overloon opent het zomerseizoen op woensdag 19 juli om 14.30 uur met het klassieke sprookje Rapunzel. Een familievoorstelling (4+) gespeeld door Toneelvereniging Mariahout.

Dit seizoen vermaken zij het publiek in het Overloonse openluchttheater voor het achtste jaar op rij met de bewerking van een bekend sprookje. Toneelvereniging Mariahout bestaat al meer dan 40 jaar en brengt jaarlijks een professionele volwassenen- en jeugdvoorstelling.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon en bij restaurant Museumzicht en via www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt.