Fenne Lomme poseert bij de kasteelruine in haar geboortedorp Geijsteren.
Fenne Lomme poseert bij de kasteelruine in haar geboortedorp Geijsteren. Foto: Henk Lammen

"Een echte herkansing"

Vierlingsbeek | Fenne Lomme uit Vierlingsbeek gaat Limburg alsnog vertegenwoordigen tijdens de finale van Miss Beauty of the Netherlands. Lomme werd gevraagd nadat de Limburgse miss, Lisa Erkens uit Venray, zich terugtrok en de eerste runner-up, Carley Donders, voor de provincie uitkomt tijdens de Miss Intercontinental verkiezing.

Door Henk Lammen

Fenne Lomme werd afgelopen zaterdag aangenaam verrast door een telefoontje van Daan van Hal van de organisatie van Miss Beauty of Limburg. "Ik zat in de auto op weg naar een bruiloft. Ik was heel verrast. Ik dacht dat het om de sjerp ging. Die was ik kwijtgeraakt tijdens de Limburgse finale. Werd ik gevraagd of ik onze provincie wilde vertegenwoordigen in de landelijke finale. Ik was helemaal overweldigd, reed bijna spontaan tegen een boom aan." Ze zei niet meteen ja, maar vroeg haar vriend Tom, met wie ze sinds kort samenwoont in Vierlingsbeek, wat hij ervan vond. "Hij zei 'meteen doen'. Toen heb ik de knoop doorgehakt. Het is allemaal zo snel gegaan. Dit had ik echt niet meer verwacht."

Ze straalt, haar ogen twinkelen als ze denkt aan deze onverwachte meevaller. "Ik zie het echt als een herkansing, een tweede kans om alsnog het hoogste te bereiken, Miss Beauty of the Netherlands worden." De landelijke finale is op zaterdag 9 september in het Worldhotel Wings in Rotterdam. Na haar deelname aan de missverkiezing in Valkenburg, waar ze tweede runner-up werd, weet ze wat er van haar wordt verwacht. "Vanaf nu ga ik keihard werken om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de finale. Tijdens de Limburgse finale mocht ik op het podium staan, maar heb er net naast gegrepen. Nu krijg ik alsnog de kans om mee te doen. Dat is een superluxe, die grijp ik met beide handen aan."

In vergelijking met de missen uit de andere provincies staat ze op een kleine achterstand. Sinds de provinciale verkiezingen zitten die al in het voorbereidingstraject richting de eindstrijd in Rotterdam. Toch is de 1,70 meter lange miss, met haar mooie blauwe ogen en lang, donkerbruin haar, niet bang om af te gaan. Nog geen twee maanden heeft ze om optimaal voorbereid op het podium te staan. "Het wordt hard werken de komende weken. Dat heb ik er graag voor over. Ik moet nog enkele verplichte fotoshoots inhalen, er komt nog een bootcampdag, een presentatiedag en een workshop dans. We zullen flink aan de bak moeten. In enkele weken tijd worden we helemaal klaargestoomd." Naast de vreugde over haar tweede kans, blijft ze nuchter over alles wat op haar pad komt. "Het is opnieuw een hele ervaring. Het mooiste is dat ik heel veel nieuwe dingen leer en kennis maak met nieuwe mensen. Als ik aan het einde van de avond met het kroontje op het podium sta, dat zou helemaal geweldig zijn."

Hennep in maïsveld

Wanssum | In een maïsveld in Wanssum zijn dinsdag hennepplanten gevonden. Dat meldt de Venrayse politie op Facebook.

In totaal werden er 139 planten aangetroffen. De eigenaar van een akker ontdekte de hennep en meldde zijn vondst aan de politie. De planten zijn vervolgens verwijderd en vernietigd. Maïsvelden zijn populaire plekken om hennep te telen. Vaak weten eigenaren niet dat hun grond daarvoor wordt gebruikt..