Afbeelding
Foto:

Afscheid jeugdarts Sjeng Ewalds

Venray | Sjeng Ewalds neemt afscheid van de jeugdgezondheidszorg.

Op 15 juli gaat hij met pensioen. Hij werkte 37 jaar als jeugdarts in Venray en omstreken. In 1980 kwam hij in dienst bij het Limburgse Groene Kruis, dat vanaf 1986 verderging onder de vlag van de GGD. In 1980 was de schoolartsendienst nog gevestigd in De Clockert, later werd dat het Sint Jozefklooster en sinds twee jaar is de Jeugdgezondheidzorg 0-18 jaar gevestigd in het nieuwe multifunctionele centrum in Brukske. Donderdag 13 juli nemen de collega's intern afscheid van Sjeng Ewalds.


Jeu-de-boulesbaan

Venray | De bewoners van de Wilhelminastraat in Venray hebben maandag de jeu-de-boulesbaan aan de Kolkweg weer in gebruik genomen.

Ruim tien jaar lag deze baan er verloren bij. Een drietal actievelingen uit de Wilhelminastraat sloeg de handen ineen en werkte het onkruid weg en egaliseerde de baan. Lambert Wilms zorgde voor nieuw zand en maakte de baan weer speelklaar. Zestien sportievelingen gingen na de openingshandeling met de boules aan de slag. Ze besloten tevens de maandagavond als voorlopige trainingsavond te gebruiken. De bewoners hopen dat in de wijk een 'Oranje'-stratencompetitie wordt opgestart.